Simhallar, badhus, friluftsbad

Under vinterhalvåret finns Högevall och Delphinenbadet. På sommaren kan du besöka friluftsbaden i Södra Sandby, Dalby, Veberöd, Genarp eller Källbybadet på Klostergården. Känner du för havsbad är det nära till Bjärred och Lomma strand.

Bassäng

Bad i Lunds kommun

I listan nedan hittar du information om priser, öppettider, aktivitetsmöjligheter med mera, på baden i Lunds kommun.  
Utöver simhallarna och friluftsbaden finns fyra naturbadplatser. Här gäller bad på egen risk och standarden är lägre vad gäller säkerhet, toaletter och renhållning jämfört med de officiella badplatserna. Marken är inte kommunal, men Lunds kommun ansvarar för delar av skötseln genom städning två dagar i veckan.

I kommunen finns följande naturbadplatser: 

Du kan också cykla från Lund till Lomma. 

Cykelkarta Lund-Lomma

Plaskdammar

Det finns två plaskdammar i Lund och de har öppet från maj/juni till september.

Plaskdammar

Roligt och säkert bad under pandemi

För att badandet på utomhusbaden ska kunna ske säkert och i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för smittspridning införs ett maxantal om 500 besökare åt gången per bad.

Digitala besöksräknare kommer finnas på samtliga friluftsbad. Besöksantalet kommer då visas i realtid såväl på plats, som via webben. Alla kan därmed se badens beläggning för att kunna planera sitt besök på bästa sätt. En länk för att se hur många som befinner sig på respektive bad finns längre ner på sidan. 

Badens omklädningsrum och duschar är öppna, men med ett begränsat antal som får vistas i respektive utrymme samtidigt. Det specifika antalet står utskrivet på skyltar vid och i omklädningsrummen. Vi hänvisar fortfarande till att duscha hemma eller i uteduscharna i möjligaste mån. Bastur hålls fortsatt stängda.

Välkommen till en rolig badsommar!

Hur många besökare finns på baden just nu?

Eftersom det finns ett maxantal på 500 personer på friluftsbaden kan det bildas kö och väntetid för att komma in. För att kunna planera ditt besök på bästa sätt, kan du som besökare se hur många som befinner sig på baden just nu genom att klicka på länkarna här nedanför. De resterande badens besöksräknare kommer inom kort. 

Se antal besökare Dalbybadet

Se antal besökare Genarpsbadet

Se antal besökare Källbybadet

Se antal besökare Sandbybadet

Se antal besökare Veberödsbadet

Säsongskort

Under sommaren 2021 kommer säsongskort för ett eller flera utebad att säljas. Korten säljs med förbehållet att de inte ger förtur till baden eller garanterar inträde. Maxantal på baden gäller. Hel- och halvårskort samt 10-klippkort till Högevall kommer att förlängas med de antal dagar som Högevall varit stängt. Dessa kort kan användas på utebaden från och med 24/5. Inte heller dessa kort ger förtur till baden eller garanterar inträde.
Högevall kommer fortsatt vara stängt för allmänheten.

Nyfiken på vad som händer på friluftsbaden i sommar?

Följ oss gärna på vår Facebooksida för att få den senaste informationen.
Friluftsbad i Lund hittar du här

Simhallar, badhus, friluftsbad

Anläggning
Veberödsbadet
Sandbybadet
Källbybadet
Högevall
Genarpsbadet
Delphinenbadet
Dalbybadet

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/bad