Unga vuxna - När du behöver     någon att prata med

Det här är kanske frågor du känner igen?

Varför känner jag mig så arg?
Han har vänt på dygnet.
Jag är aldrig riktigt glad längre.
Vi pratar inte med varandra.
Jag känner mig ensam.

Vi på Unga vuxna lyssnar gärna och försöker hjälpa dig att komma vidare.

Unga vuxna är en mottagning för dig mellan 16-29 år. Hit kan du komma och prata om det som är viktigt för dig. Det kan gälla personliga problem, relationer, frågor kring fysisk och psykisk hälsa med mera. Vi utgår från dina behov.

Vad kan vi hjälpa dig med?

På mottagningen träffar du en socionom eller sjuksköterska som tillsammans med dig kartlägger vad det är du vill ha hjälp med. Här har du en relativt kortvarig kontakt och skulle det visa sig att du behöver eller önskar en längre kontakt försöker vi hjälpa dig vidare.

Hos oss finns det möjlighet till bedömning av läkare och sjukgymnast om det i samtal framkommer behov. Det går dock inte att söka direkt till dessa yrkeskategorier. Vi som arbetar på Unga vuxna har våra anställningar inom sjukvården eller socialtjänsten och tillsammans hoppas vi hitta bra lösningar utifrån dina behov.

Att komma till mottagningen är kostnadsfritt och du behöver ingen remiss. Skulle du behöva träffa en läkare eller sjukgymnast här på mottagningen eller om vi skulle behöva hänvisa dig vidare, till exempel till primärvården, kommer det besöket att kosta som ett vanligt läkarbesök.

Besöken här är frivilliga och sker under sekretess.

Du bokar själv tid genom att ringa oss på vår telefontid eller genom att lämna ett meddelande på vår telefonsvarare med namn och telefonnummer. Om du lämnar ett meddelande så kontaktar vi dig så snart vi kan. Vi ringer då upp från dolt nummer.

OBS! Då vi inte är en akutmottagning har vi tyvärr ingen möjlighet att erbjuda drop in-besök.

Vilka är vi?

Unga vuxna är ett samarbete mellan Lunds kommun och elva vårdcentraler inom Region Skåne.


Aktuellt

ACT- att hantera stress och främja hälsa

Unga vuxna erbjuder gratis stresshanteringskurs för alla mellan 16-29 år. Kursen består av 7 träffar.

Nästa kursstart är den 26 januari 2016. För att anmäla intresse, kontakta ungavuxna@lund.se. Se länk nedan för mer information.

Podcast "Helt okej"

Region Skåne har gjort en podcastsatsning och vi på Unga vuxna har varit med i arbetet och gjort fyra avsnitt kring temat psykisk hälsa hos unga vuxna. En podcast av unga för unga!

De fyra avsnitten kom ut i februari och mars och har följande teman: Varför mår vi dåligt? Droger och alkohol Självmord Varför mår unga vuxna dåligt?

Du hittar podcasten på Region Skånes hemsida (se nedan) eller i din podcastapp. 

Dokumentär "Mottagningen"

En dokumentär från UR om psykisk ohälsa hos unga vuxna filmad delvis här på mottagningen finns nu på deras hemsida. Se länk nedan.

"Allt fler unga söker hjälp för nedstämdhet, oro och sömnsvårigheter. På mottagningen Unga vuxna i Lund samarbetar sjuksköterskor, kuratorer, läkare och socionomer för att bättre kunna hjälpa dem som sökt sig dit. Vi möter fyra unga vuxna som alla på olika sätt sökt hjälp när de tappat fotfästet i tillvaron. De berättar öppet och levande om barndom, skoltid och hur de mått innan de till slut fått hjälp" Från UR:s hemsida

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/ungavuxna

Kontakt

Socialförvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon (växel): 046-359 50 00
E-post: socialforvaltningen@lund.se

Unga vuxna

Socialförvaltningen

Postadress: Socialförvaltningen, Unga vuxna, Box 1255, 221 05 Lund
Besöksadress
: Lilla Tvärgatan 10, Lund
Telefon: 046-35 80 93
E-post: ungavuxna@lund.se
Besökstider: Måndag–onsdag 13–18, torsdag 14–18, fredag 13–16.
OBS! Då vi inte är en akutmottagning har vi tyvärr ingen möjlighet att erbjuda drop in-besök.