Länk till startsidan

Spelberoende

Är du orolig för att du spelar för mycket om pengar? Ett problematiskt spelande kan handla om att du spelar för mer än du har råd att förlora, du har gjort upprepade försök att sluta eller genom ditt spelande riskerar exempelvis ditt arbete eller relationer.

Du börjar med att vända dig till socialtjänstens mottagningsenhet. När du gjort en ansökan om stöd, får du träffa en socialsekreterare hos oss som gör en utredning. Vi bedömer då vilken stödinsats som passar dina behov bäst.

Vi kan hjälpa dig på olika sätt, beroende på vilka konsekvenser ditt spelande har skapat. Stödet erbjuds både till dig som har ett problematiskt spelande och till dig som är anhörig. Det är fullt möjligt att bli fri från sitt spelberoende, vi arbetar utifrån KBT-metoden ”Till spelfrihet”.

Här beskriver vi hur en utredning går till

Du och dina anhöriga kan även få hjälp av budget- och skuldrådgivningen hos oss, eftersom det är vanligt att man får problem med vardagsekonomin och med skulder som en följd av spelmissbruket. Hjälpen är kostnadsfri.

Här kan du läsa mer om budget- och skuldrådgivningen.

Är du orolig för en anhörig, vän eller arbetskamrat?

Kontakta socialtjänstens mottagningsenhet. Om den du är orolig för vill ta emot hjälp, har vi mycket att erbjuda. Om personen inte vill ha hjälp, försöker vi motivera personen. Eftersom vi inte kan agera mot någons vilja, så avslutar vi ärendet om det inte går att motivera personen till en förändring.

Du som anhörig kan erbjudas ett visst stöd även om personen det handlar om inte vill ha någon hjälp. Så hör av dig!

Är du orolig för någon som är under 18 år?

Om du är orolig att ett barn far illa på grund av eget eller vuxnas beroende, ska du alltid höra av dig till socialtjänstens mottagningsenhet för att rådgöra eller göra en orosanmälan.

Hur du anmäler en misstanke om att barn far illa.

Kontakta mottagningsenheten

Du som inte redan har en kontakt på arbetsmarknads- och socialförvaltningen, eller är osäker på vart du ska vända dig, kan börja med att kontakta mottagningsenheten.

Telefon: 046-359 70 10, vardagar 11–12 och 13–15

Telefax: 046-359 52 22
E-post: mottagningsenheten@lund.se

Besöksadress: Kristallen, Brotorget 1, Lund
Postadress: Box 1255, 221 05 Lund

Öppettider: Mån–tors 8–17, fre 8–16. Klämdagar och dag för röd dag: 8–15.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?