Unga vuxna – någon att prata med

Unga vuxna är en mottagning för dig mellan 16 och 29 år. Vi är till för dig som behöver någon att prata med. Ring angående vad som helst eller läs längre ner på sidan vad som är på gång just nu. Vi kanske har en föreläsning eller kurs för dig.

Du hittar oss på Magle Stora Kyrkogata 5, våning 3. Ingång sker från baksidan av huset.

På mottagningen träffar du en socionom eller sjuksköterska som tillsammans med dig kartlägger hur du mår. Tillsammans med dig skapar vi oss en bild över hur ditt liv ser ut, vad som fungerar - och vad som du önskar få hjälp med att förändra eller acceptera. Det finns också möjlighet till bedömning av läkare och fysioterapeut om det i samtal framkommer behov av det.

Vad kostar det?

Att komma till mottagningen för stödsamtal är kostnadsfritt och du behöver ingen remiss. Besök hos vårläkare eller fysioterapeut kostar som ett besök inom primärvården.

Kan jag vara anonym?

Om du önskar att komma till oss utan att bli journalförd, informera oss i sådana fall om det önskemålet när du kontaktar oss. Besöken här är frivilliga och sker under sekretess. Hos oss jobbar både personal som för journal och som inte gör det.

Boka tid

Du bokar själv tid genom att ringa oss på vår telefontid eller genom att lämna ett meddelande på vår telefonsvarare med namn och telefonnummer. Om du lämnar ett meddelande så kontaktar vi dig så snart vi kan. Vi ringer då upp från dolt nummer.

  • Vi nås på nummer 046-359 80 93
  • För aktuella telefontider, se kontakter längst ner på sidan.

Du kan även få kontakt med Unga vuxna via vårdguidens e-tjänster, klicka här.

Efter att du loggat in, kan du under rubriken ”Hitta och lägg till mottagning” söka efter Unga vuxna. Under rubriken ”Kontakta mig” går det bra att skriva ett meddelande till oss. Vi besvarar ditt meddelande så fort vi har möjlighet.
OBS! Då vi inte är en akutmottagning har vi tyvärr ingen möjlighet att erbjuda drop in-besök.

När vi inte är rätt för dig

Om du redan från början vet att du har behov av läkare, till exempel med tanke på sjukskrivning eller medicinering, är det din vårdcentral du ska ta kontakt med. Din vårdcentral kan du också kontakta om du redan vet att det är psykoterapi, behandling eller en mer långvarig samtalskontakt du behöver.

Vid akuta psykiska besvär ska du kontakta en psykiatrisk akutmottagning.

Du är alltid välkommen ringa för att få rådgivning kring vart du kan vända dig.

helt okej med kattis ahlströmHelt okej

Region Skåne har gjort en podcastsatsning och vi på Unga vuxna har varit med i arbetet och gjort fyra avsnitt på temat psykisk hälsa hos unga vuxna. En podcast av unga för unga!

De fyra avsnitten har följande teman: Varför mår vi dåligt? Droger och alkohol, Självmord, Varför mår unga vuxna dåligt?

Du hittar podcasten

fotografi från filmen Mottagningen av UR

Mottagningen

En dokumentär från UR (Utbildningsradion) om psykisk ohälsa hos unga vuxna filmad delvis här på mottagningen finns nu på deras hemsida.

Här kan du se filmen!

"Allt fler unga söker hjälp för nedstämdhet, oro och sömnsvårigheter. På mottagningen Unga vuxna i Lund samarbetar sjuksköterskor, kuratorer, läkare och socionomer för att bättre kunna hjälpa dem som sökt sig dit. Vi möter fyra unga vuxna som alla på olika sätt sökt hjälp när de tappat fotfästet i tillvaron. De berättar öppet och levande om barndom, skoltid och hur de mått innan de till slut fått hjälp." Från UR:s hemsida

Faktaansvarig: Socialförvaltningen

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/ungavuxna

Kontakt

Unga vuxna

Socialförvaltningen

Besöksadress: Magle Stora Kyrkogata 5, Lund
Ingång sker på baksidan av huset. Dörren kommer att vara låst men någon i personalen öppnar när du ringer på.
Besökstider: Måndag-torsdag klockan 9-17, fredag klockan 9-15
Telefon: 046-359 80 93
Ordinarie telefontider: måndag, tisdag, torsdag och fredag klockan 10-11 och  14-15. 

På grund av sekretess har vi inte möjlighet att skicka epost. Du kan däremot kontakta oss via Vårdguidens e-tjänster.

OBS! Då vi inte är en akutmottagning har vi tyvärr ingen möjlighet att erbjuda drop in-besök.

Socialförvaltningen

Postadress: Socialförvaltningen, Box 1255, 221 05 Lund
Besöksadress:
Brotorget 1, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:socialforvaltningen@lund.se