Imbus

Imbus är till för dig som är barn eller tonåring (7-19 år) och som har en förälder eller annan nära anhörig som har eller har haft psykisk ohälsa.

Imbus ansikten med olika uttryck, i färgDet är många barn och tonåringar som lever i en familj där någon mår psykiskt dåligt och kanske även någon gång behöver söka hjälp.

Alla i familjen påverkas av detta. Det kan vara bra att träffa andra jämnåriga och öka förståelsen för både din egen och den vuxnes situation.

Vi erbjuder dig som är 7-19 år att vara med i en Imbusgrupp där du kan känna gemenskap i att träffa andra jämnåriga som är i en liknande situation.

På Imbus kan du:

  • upptäcka att du inte är ensam
  • få kunskap om psykisk ohälsa
  • förstå att det inte beror på dig omnågon i familjen mår dåligt
  • få hjälp att upptäcka och förstå mer om dina egna känslor, behov och möjligheter
  • upptäcka och förstå att du är unik och värdefull som du är

Så funkar Imbus

Imbusgruppen träffas tolv gånger under två timmar vardera, en eftermiddag eller kväll i veckan. Varje gruppträff har ett tema om hur det är att vara barn i en familj där någon i familjen mår psykiskt dåligt. Vi delar med oss av våra tankar och erfarenheter, tittar på film, skapar i olika material och fikar.

Allt du berättar stannar i förtroende i gruppen.

Gruppstart

Vårens gruppstarter är inställda, men anmäl gärna ditt intresse så återkommer vi när nya starter är planerade.

Välkommen att ta kontakt för information, bokning av informationssamtal, beställning av broschyrer eller anmälan. Du hittar kontaktuppgifter lite längre ner på sidan.

Var träffas Imbusgruppen?

Vi har lokaler på Kiliansgatan 8 i Lund. Det ligger centralt, inte långt från Mårtenstorget. Vi har möjlighet att möta upp dig vid buss eller tåg om det behövs.

Relaterad information

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/imbus