Handels- och administrationsprogrammet - HA

Kanske drömmer du om ett eget företag. Eller så har du ibland tänkt att det här med försäljning, service och administration nog skulle passa dig. Inte minst om det gällde att få jobba med ditt specialintresse. Som kanske mode, bilar, inredning eller teknik. Att jobba inom handel är både kreativt och utvecklande.

Vi gör en stor affär av att du ska lära dig allt om handel

På Handels- och administrationsprogrammet utvecklar du både din person och din företagsamhet. Du får värdefulla kunskaper om handel och företagande. Service och kommunikation är centrala begrepp på utbildningen.

Du lär dig att utföra arbetsuppgifter inom försäljning, butikskommunikation, inköp och varuflöden. Men du får också kunskap och erfarenhet av ekonomiuppföljning, logistik, marknadsföring och produktkunskap. Efter tre år vet du dessutom hur man startar och driver ett eget företag.

På Handels

Vår inriktning Handel- och service kan leda till yrken som säljare, inköpare eller dekoratör. Du lägger även grunden för att exempelvis bli försäljnings- eller butikschef. Du har självklart möjlighet att läsa de kurser som ger behörighet till högskolan. Kanske vill du plugga vidare inom ledarskap, affärsutveckling, marknadsföring mm.

Under dina tre år på HA har du 15 veckors arbetsplatsförlagd utbildning (APL). Då du får komma ut och möta kunder och arbetskamrater på en arbetsplats inom handel.

Handel- och administrationsprogrammet finns även som lärlingsutbildning. Då tillbringar du minst hälften av din utbildning ute på en arbetsplats.

Kontakta oss om du vill veta mer:

Biträdande rektor

Martin Borg
046 - 359 81 29
martin.borg@lund.se

Studie- och yrkesvägledare

Maria Wetterlund 
Tel 046 - 359 30 05 
maria.wetterlund@lund.se

Arbetslagsledare

Rolf Persson
Tel 046 - 359 81 57
rolf.persson@lund.se

Relaterad information