El- och energiprogrammet (EE)

Elektricitet är extra aktuellt i skuggan av klimatkrisen. Allt från kickbikes till bilfärjor drivs med elmotorer. Elektriker är ett fascinerande och viktigt yrke i vårt samhälle. Är du klurig och lär dig bäst genom att arbeta praktiskt? På EE är det en fördel om du också gillar teknik och matte.

Ett laddat yrke med många kontakter

El- och energiprogrammet ger dig grunderna för att arbeta med installation, drift, underhåll och reparation. Detta inom de flesta yrkesområden som omfattar el, elektronik, dator- och energiteknik.

Utbildningen ger dig helhet och sammanhang. Du får erfarenhet att bygga vidare på och en utbildning som kan ge jobb direkt. All kunskap inom el-, energi-, automations- och datorteknik bygger på naturvetenskapliga principer och att du gör korrekta beräkningar. Vipan erbjuder den nationella inriktningen Elteknik.

Är du klurig?

Det arbetsplatsförlagda lärandet (APL) bidrar till att du utvecklar dina yrkeskunskaper. Samtidigt får du en stark yrkesidentitet och en inblick i företagandet. På din APL kan visa att du är en duktig medarbetare inför en framtida anställning. Du kommer även att få göra ett gymnasiearbete som förbereder dig inför ditt valda yrkesområde.

Programmet ger behörighet till yrkeshögskolan. Vill du läsa vidare på högskola kan du välja de kurser som krävs.

Kontakta oss om du vill veta mer:  

Biträdande rektor

Martin Borg
Tel: 046 - 359 81 29 
martin.borg@lund.se

Studie- och yrkesvägledare

Maria Jeppsson
Tel: 046 - 359 78 79
maria.jeppsson@lund.se 

Arbetslagsledare

Björn Friberg 
Tel: 046 – 359 35 17
björn.friberg@lund.se

Relaterad information