Elev på Barn- och Fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet (BF)

Väldigt få ångrar att de har valt att arbeta med människor. Dels för att det är meningsfullt och utvecklande, dels för att det så ofta är både roligt och tacksamt. Oavsett om du lyfter en morgontrött ettåring, eller lyser upp livet för en vuxen som behöver din hjälp.

Lär dig möta människor i alla åldrar

På Barn- och fritidsprogrammet studerar du bland annat hur vi människor lär oss, växer och utvecklas. Du får också kunskaper i ledarskap, samarbete och kommunikation. Detta är kompetenser som du får nytta av, vad du än kommer att syssla med i livet.

Tidigare har eleverna fått välja  mellan Pedagogisk inriktning, för arbete som pedagog för barn och ungdomar, eller Social inriktning om du är mer intresserad av sociala verksamheter. Från och med läsåret 21/22 slås dessa inriktningar ihop och du som elev får en bredare utbildning med kurser från båda de tidigare inriktningarna.

Under dina tre år på BF har du 15 veckors arbetsplatsförlagd utbildning (APL). Då får du uppleva arbetslivet på riktigt.

Väldigt få ångrar att de valt att arbeta med människor

Barn- och fritidsprogrammet finns även som lärlingsutbildning. Då tillbringar du minst hälften av din utbildning ute på en arbetsplats.

Kontakta oss om du vill veta mer:

Biträdande rektor

Gabriella Ternelius Svensson
Tel:
046-359 61 95
E-post: gabriella.terneliussvensson@lund.se

Studie- och yrkesvägledare

Lina Lindholm Wreifält 
Tel: 046 - 359 77 63
E-post: lina.lindholm-wreifalt@lund.se 

Arbetslagsledare

Katharina Hansson
Tel: 046 - 359 63 26
E-post: katharina.hansson@lund.se 

Relaterad information