Välkommen till VIPAN!

Du är en av de ungdomar som vi har glädjen av att få ha på vår skola. Vi vill att du ska kunna se tillbaka på din gymnasietid hos oss, som en period i livet då du fått mycket kunskap och utvecklats som person. Din framtidstro och upptäckarglädje ger oss motivation att arbeta för ditt bästa.

Vi vill att du ska ha framgång i dina studier och till din hjälp finns på skolan drygt 230 personer beredda att på olika sätt hjälpa och stödja dig i ditt skolarbete.
Vi vet att tilliten till sina förmågor är viktig inför olika val i livet.

Vi vill förbereda dig inför både arbetsliv och fortsatta studier. Du vet väl att du genom aktiva val kan få högskolekompetens, även inom en yrkesutbildning.
Du kommer att få din utbildning i rymliga, ljusa och moderna lokaler, med motsvarande utrustning som finns i yrkeslivet.
Du tränar dig alltså på en proffsutrustning, på en nivå och med en bredd som ingen annan gymnasieskola i Lund kan matcha. Den enskilde elevens personliga utveckling är alltså mycket viktig för oss.

Vipan är en skola i ständig förändring - dynamisk på alla sätt och med mycket kontakter med omvärlden, vilket är ett självklart krav på en modern yrkesskola.

Våra nyckelord är KUNSKAP  -  INDIVID  -  OMVÄRLD
Arbetslag och ämnesgrupper har konkretiserat ovanstående begrepp utifrån sina perspektiv, program och ämnen. De har fört en pedagogisk diskussion kring vad som står bakom respektive begreppsord. Kopplat till detta har sedan ledningsgruppen tagit fram en målbild i det som arbetslagen och ämnesgrupperna redovisat.

Faktaansvarig: Gymnasieskolan Vipan

Gymnasieskolan Vipan