Elever förbereder sig för ytterligare en träff i ett Erasmus-projekt

2 november, 2018

På söndag åker elever från Bygg- och anläggningsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet till Valencia, Spanien, tillsammans med två lärare för att träffa de finländska, österrikiska och spanska eleverna igen. Tidigare har de träffats i Finland och Österrike, men nu är det som sagt dags för Spanien.

Deras Erasmus+-projekt Inspired by health har under de tidigare träffarna haft hälsosam mat respektive fysisk hälsa i fokus. Nästa vecka har turen gått till att fokusera på psykisk hälsa. Under höstterminen har eleverna förberett sig här hemma genom att springa loppet Run for mental health, lyssna på Mikaela Javinger som skrivit föreställningen Fix you,se föreställningen på Moomsteatern i Malmö och även lyssna på Linus Thörnblad som pratat om sin resa tillbaka efter att ha lidit av utmattningsdepression. De har också fått göra undersökningar om hur deras klasskamrater mår, hur deras självkänsla och självförtroende ser ut, hur tillfredsställda de är med sig själva, hur mycket sömn de får, hur mycket fysiska aktiviteter de utför och om deras matvanor. Allt som påverkar hur vi mår, alltså. Dessa undersökningar ska sedan analyseras och presenteras för eleverna och lärarna från de andra länderna.

Men det är mycket annat spännande som väntar i Valencia också. Givetvis ska de lära känna staden och skolan, Nuestra Sênora del Pilar, bättre. Det lär bli guidade turer både i staden och på skolan. De ska öva sig i mindfullness, träna pilates, tai chi, dansa och få skratta loss i skrattyoga.

Följ gärna deras resa på Instagram och Facebook!

Logo Inspired by health

Relaterad information

Kontakt

Gymnasieskolan Vipan

Besöksadress: Vipeholmsvägen, 224 66 Lund
Telefon (växel): 046-359 50 00
E-post: vipan@lund.se

Vipan

Adress
Vipeholmsvägen, 224 66 Lund

Telefonnummer
046-359 50 00

E-postadress
vipan@lund.se

Leveransadress
Vipeholmsvägen, Hus A, Lund

Kontakta oss

E-post
lunds.kommun@lund.se

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider
Måndag–torsdag: 08–17
Fredag: 08-16
Avvikande öppettider