Två lärare från Lund nominerade till lärarpriset Guldäpplet

29 augusti, 2019

Guldäpplet har delats ut årligen sedan 2002. Lärarpriset Guldäpplet lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt. Totalt har drygt ett hundratal lärare och förskollärare från hela landet nominerats till det prestigefyllda lärarpriset. Två av de nominerade är verksamma i skolor i Lunds kommun.

Guldäpplet

 

-Bland de nominerade till lärarpriset Guldäpplet ser vi tydligt hur medvetna pedagoger väljer sina verktyg med kunskap och omsorg, ur en välsorterad verktygslåda, med både digitala och analoga verktyg, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

 

Två av de nominerade är verksamma i skolor i Lunds kommun.

  • Ingela Nilsson, gymnasielärare i kemi och matematik på gymnasieskolan Spyken, nominerad bland annat för sitt arbete kring införande av digitala läromedel, både i egna kurser och i kollegornas kurser. Ingela leder även en elevgrupp It-stödjare med elever från olika klasser som sedan kan förmedla tips till klasskamrater. Dessa It-stödjare får utbildning av Ingela och har kontinuerliga möten för att arbetet i gruppen ska komma även alla andra elever till del.
  • Katrin Hallberg, klasslärare på Uggleskolan, nominerad bland annat för att hon genom att utmana sig själv att hitta nya vägar att nå eleverna, även inspirerar andra. Att börja med IKT redan från förskoleklass och att bjuda in eleverna att tillsammans med henne utforska, lära sig och dokumentera olika saker med hjälp av iPad har banat väg för att fler lärare vill testa. Katrin har introducerat olika verktyg i syfte att bredda möjligheterna för alla elever att utmanas i sitt lärande med start från lågstadiet.

 

Fredagen den 27 september presenteras årets pristagare på Bokmässan i Göteborg. Priset består, förutom av ett stipendium på 25.000 kr, av ett vackert glasäpple med inläggning i äkta guld, blåst av mästarna vid Bergdala Studioglas i Småland.

Vi önskar våra Lundalärare lycka till!

Guldäpplets webbplats