Tvärflöjten

Välkommen till oss på Tvärflöjtens förskola! Centralt beläget i Lund, med närhet till parker och kulturella upplevelser finner du Tvärflöjtens förskola.

Vår pedagogiska idé

På Tvärflöjten vill vi skapa förutsättningar för barnen att utvecklas till innovativa, nyfikna, kunskapstörstande och kreativa personer. Verksamheten skall vara lustfylld, trygg och utvecklande. Barn och pedagoger skall ges möjlighet att lära av, och tillsammans med varandra. Lek och lärande skall gå hand i hand.

Om oss

Tvärflöjtens förskola är en liten förskola med två avdelningar, Ramsan för de yngre 1-3 år och Visan för de äldre 3-5 år.

Hos oss känner alla pedagoger alla barn vilket skapar stor gemenskap och trygga relationer mellan barn, pedagoger och vårdnadshavare. Vi arbetar projektinriktat, utifrån förskolans läroplan och formar projekten efter barnens intresse och behov. Lärmiljön utformas för att uppmuntra till utforskande, innovativt och kreativt tänkande där leken står i centrum för lärprocesserna.

Genom att fokusera på undervisning, omsorg, trygghet och trivsel skapar vi en förskola där ditt barn blir utmanad, stimulerad och får ständiga möjligheter att ta nästa kliv i sitt livslånga lärande. 

Vi har en härlig grönskande gård som uppmuntrar till lek, rörelse, utveckling och lärande. Här följer vi naturens kretslopp genom att sköta om våra komposter och odlingar. Barnen tar gärna för sig och smakar på de grödor, frukter och bär som gården har att erbjuda.

Maten tillagas i förskolans egna tillagningskök med viss del ekologiska produkter.

Kom på besök hos oss!

Vi har visning av vår förskola en gång i månaden, ring gärna och boka tid.

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/tvarflojten