Saltkråkans förskola

Välkommen till Saltkråkans förskola! På Saltkråkan lägger vi stor vikt vid leken – hos oss ska barnen ha roligt och minnas sin förskoletid med glädje.

Om oss

Saltkråkans förskola är en förskola vid vackra Borgarparken, och förskolan består av åtta avdelningar. Avdelningarna samarbetar två och två och bildar enheter, vilket underlättar när det är dags för byte av avdelning.

Vi har ett eget kök som lagar mat från grunden och som serverar hembakat bröd varje dag. Kökspersonalenserverar utsökt ekologisk mat, så att barnen orkar leka, utforska och ha roligt hela dagen.

På gångavstånd från förskolan finns Fäladstorget, S:t Hans bygglek och ett bibliotek.

Så här jobbar vi

Vårt arbetssätt är inspirerat av Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Personalen är medforskande och stöttar barnen som individer och i relation till andra barn så att förskolan blir rolig, trygg och lärorik för alla.

Arbetet på förskolan utgår från läroplanen. Lek, rörelse och utevistelse upptar en stor del av dagens aktiviteter och vardagssituationer används för att främja barnens utveckling och lärande.

Vi har, utöver våra härliga avdelningar och gårdar, ett inomhustorg som lämpar sig för lek och sång och ett eget litet bibliotek där det är fritt fram att ha en mysig lässtund.

Såväl inom- som utomhusmiljö är i ständig förändring och det är barnens intresse som styr. Vi har även nära till Norra Fäladens inspirerande grönområden och utnyttjar dessa så mycket vi kan. Förskolan är Grön Flagg certifierad och har stort fokus på arbetet med hållbar utveckling.

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/saltkrakan