Rapphönan

Välkommen till förskolan Rapphönan! Här väcker vi barnens nyfikenhet och lust att lära! Rapphönan är belägen på Väster i Lund, med närhet till stadens rika kulturutbud och många grönområden.

Om oss

Förskolan Rapphönan består av fem avdelningar som är organiserade med de yngre respektive äldre barnen uppdelade i olika grupper. Vår utemiljö består av en stor och grönskande trädgård. Förskolan är belägen på Väster i Lund med närhet både till stadens alla kulturutbud, parker och natur- och strövområden.

Vår pedagogiska idé är att alla barn och vuxna ser sin förskola som en grund för lärandet, och att barnen och de vuxna får möjlighet att utveckla en god självkänsla och framtidstro. Vårt motto är att Jag vill, kan och vågar.

Vi har egen kökspersonal som lagar all mat på förskolan – i så stor utsträckning som möjligt ekologisk mat.

Så här jobbar vi

Vi utforskar och medforskar med utgångspunkt i barnens intressen. Vi vill även väcka barnens nyfikenhet och lust att lära. Vi arrangerar en lärmiljö där barnen får vara delaktiga och bidra, vilket formar innehållet. En språkrikmiljö där alla möten och uttryckssätt är en möjlighet till kommunikation och relationsskapande, ser vi som en förutsättning till ett livslångt lärande.

Omsorg och lärande genomsyrar allt vi gör på förskolan. Det innebär att alla barn blir sedda och utmanas i den dagliga verksamheten tillsammans med barn och pedagoger.

Vi följer upp verksamheten genom att reflektera och dokumentera, och som stöd använder vi digital teknik samt väggdokumentationer.

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/rapphonan