Guldåkern

Välkommen till Guldåkerns förskola! Guldåkerns förskola är en nybyggd förskola med modern pedagogik och rika lärmiljöer.

Om oss

Förskolans arkitektur med låga och stora fönster släpper in mycket ljus och ger möjligheter för barnen att se både in och ut.

Förskolan är byggd i två plan, där yngre barn vistas på nedre plan och de äldre barnen huserar på övre våningen. Varje våning inrymmer 3 fysiska avdelningar samt ett stort torg, avdelningarna samarbetar dagligen och utnyttjar pedagogisk kompetens och lärmiljöer hos varandra.

Ateljé, bibliotek och utesov

Förskolan har en gemensam matsal där de äldre barnen äter alla sina måltider. För gemensamt bruk finns också en ateljé där barnen kan utveckla sina skapande förmågor och ett förskolebibliotek där barnen kan uppleva sagornas magiska värld. Guldåkerns förskola är försedd med ett stort utesov där barnen året runt kan njuta av frisk och härlig luft under sovstunden.

Utemiljön är byggd för att stimulera och utmana barnens rörelse, fantasi och kunnande kring hållbar utveckling. På gården finns odlingslådor samt växthus för att skapa möjligheter att stärka och utveckla barnens kunnande kring naturvetenskap, eget odlande och miljö.

Maten lagas av vår kock i det egna köket med stort utbud av ekologiska och KRAV-märkta produkter och råvaror.

Varmt välkomna till oss!

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/guldakern