Grynmalaregårdens förskola

Välkommen till Grynmalaregården – Lunds äldsta kommunala förskola!

Grynmalaregårdens förskola är Lunds äldsta kommunala förskola, och är belägen mitt i centrala Lund med närhet till både kultur och parker. Vi har en stor härlig gård som inbjuder till olika lekar och stimulerar alla sinnen. Maten lagas av vår kock, och har en stor andel ekologiskt inslag. Vi erbjuder kravmärkta och ekologiskt odlade produkter efter ekonomi och säsong.

På Grynmalaregården finns det sammanlagt fyra avdelningar. Två avdelningar för yngre barn, Myran och Nyckelpigan, och två avdelningar för äldre barn, Fjärilen och Snoken. Avdelning Snoken har sin verksamhet kopplad till vår förskolebuss, och de har också en hemvist på förskolan. Läs mer om vår förskolebussverksamhet under "relaterad information".

Så här jobbar vi

Vi skapar en miljö där barnen kan utveckla sin kreativitet och nyfikenhet, och där barnet kan känna glädje och lust för att leka och lära.

På förskolan är vi bra på att att väcka barnens nyfikenhet och intresse för natur och miljö. Detta gör vi genom att vara utomhus året om och vara aktsam om naturen. Vi lär känna naturen tillsammans med barnen och lär dem att trivas där.

Relaterad information

Faktaansvarig: Barn- och skolförvaltningen

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/grynmalaregarden

Kontakt

Grynmalaregården

Besöksadress: Grynmalaregatan 4, 223 53 Lund
Karta: Se Grynmalaregården på en karta
Telefon: 046-359 56 48
Frånvaroanmälan: 046-359 56 48

Förskolechef: Pernilla Andreasson
Telefon: 046-359 65 16
E-post: pernilla.andreasson@lund.se

Barn- och skolförvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Stora Södergatan 47, 222 23 Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post: barnochskola@lund.se