Ängslyckan

Förskolan Ängslyckan har en utomhuspedagogisk profil. Vi är därför ofta utomhus och i alla väder! Ängslyckans förskola ligger i bostadsområdet Råbylund och öppnade i mars 2012.

De ljusa fina lokalerna rymmer tre avdelningar. Violen och Vallmon för barn i åldern 3–5 år och Smörblomman för barn i åldern 1–3 år. Vi har även eget tillagningskök.

Så här jobbar vi

Utomhus i alla väder!

Förskolan Ängslyckan har en utomhuspedagogisk profil, vilket innebär att vi ofta är ute och i alla väder. Vi utforskar och lär oss om vår närmiljö genom att undersöka vad som finns på vår gård. Det finns pinnar, stenar, buskar och maskar som kan vara mycket spännande. Att ta sig från ena sidan av tomten till den andra sidan är mycket uppskattat.

Vi tar även ut spel och pussel, och vi ritar och målar. Våra måltider äter vi gärna ute när vädret tillåter. Barn som sover gör detta i vårt utesov på sängar i sovsäckar.

Föräldraaktiv inskolning

Vi har föräldraaktiv inskolning, vilket innebär att en förälder är med barnet hela tiden under tre dagar för att tillsammans med barnet lära känna personal, andra barn och komma in i rutiner och verksamhet.

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/angslyckan