Förskolebussarna

Naturen är vår största inspirationskälla – ingen annan plats är så full med lekmaterial och spännande äventyr!

Förskolebussarna åker till platser som som ligger cirka 30 minuters resväg från förskolorna. Exempel på platser som bussarna besöker är Dalby hage, Skrylles friluftsområde och Trollskogen.

Våra bussar är anpassade för förskoleverksamhet

Bussarna är specialbyggda och anpassade för förskoleverksamhet. Alla barn har en egen bilbarnstol och är ordentligt fastspända. Bussarna är utrustade med samma grundfunktioner som en förskola i en byggnad, det vill säga skötrum, kök, toalett med mera.

Med sig ut har barnen en varm lunch som förvaras i värmeskåp i bussen. Maten äter barnen ute i naturen eller inne i bussen vid de höj- och sänkbara borden. Behöver barnen vila, kan man sänka borden och lägga en madrass över så barnen kan vila där.

Förskolorna som använder förskolebussar

Förskolorna nedan använder förskolebussverksamhet. Klicka på respektive skola nedan för att komma till skolornas webbsidor där du hittar deras kontaktuppgifter.

Förskolebussverksamheten kan se olika ut

Förskolebussverksamheten skiljer sig åt mellan de olika förskolorna, på samma sätt som förskolorna skiljer sig åt.

På förskolorna Grynmalaregården och Forsbergs Minne

Barnen har sin ordinarie verksamhet på bussen, och hämtas på förskolan kl. 9 och återkommer kl. 15. De barn som har omsorgsbehov före eller efter denna tid kommer att vara på en avdelning inne på den förskola som de tillhör.

På förskolorna Tåget och Ängslyckan

Förskolebussen används som ett komplement till den ordinarie verksamheten. Barnen turas om att åka med bussen under veckans olika dagar mellan kl. 914. Övrig tid är de på sin vanliga förskoleavdelning. Bussen hämtar barnen på förskolan kl. 9 och återkommer cirka kl. 14.

Ansök till förskolebuss

Vill du att ditt barn ska gå på en avdelning som har förskolebuss? Ansök som vanligt till den förskola som ni är intresserade av och kontakta sedan barn- och skolförvaltningen och berätta att ni önskar plats på den avdelningen som har förskolebuss.

Ansök, ändra eller säg upp plats

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/forskolebussarna