Stadshallens lokaler

Konsertsalen i Stadshallen.

Konsertsalen

Konsertsalen är den största lokalen i huset och rymmer normalt 391 personer, varav 81 på läktaren. Salen används idag till konserter, föreläsningar, konferenser med mera. Den är även repetitionslokal för fyra olika orkestrar. Den ovala formen skapar ett intimt avstånd mellan scenen och publikplatserna.

Alla sittplatser i salongen, utom rad 1, är utrustade med skrivplattor. Främre halvan av scenen består av sex podier som är separat höj- och sänkbara. Det är möjligt att öka antalet sittplatser genom att sänka främre delen av scenen och sätta in, som mest, ytterligare tre rader med stolar. Då blir antalet platser 459 varav 81 på läktaren.

I Konsertsalen finns bland annat projektor, headsets och mikrofoner som alla är enkla att koppla in. Du kan ha med dig egen dator eller låna av oss. Över scenen finns en ljusrigg med en gedigen grunduppsättning strålkastare för olika typer av evenemang. Under Relaterad information nedan finns salongsplaner för Konsertsalen.

Sessionssalen i Stadshallen.

Sessionssalen

Denna salbyggdes ursprungligen som lokal för kommunfullmäktiges sammanträde och används än idag till detta. Dessutom används salen till föreläsningar, seminarier, ungdomsting med mera. Salen rymmer 180 platser varav 80 på läktaren.

I Sessionssalen finns bland annat projektor, headsets och mikrofoner som alla är enkla att koppla in. Du kan ha med dig egen dator eller låna av oss.

Komittérummet i Stadshallen.

Kommittérummen

Stadshallen finns två stycken så kallade Kommittérum som används till möten, föreläsningar, loger med mera. Rummen är möblerade med tre stora bord i rad. Runt bordet finns plats för 20 personer.

I dessa rum finns projektor samt en mindre ljudanläggning.Till skillnad från de stora salarna är möblerna i Kommittérummen flyttbara vilket gör det möjligt att ändra på möbleringen, eller använda andra möbler för att anpassa rummet till evenemanget.

Foajéerna

Stadshallens foajé plan ett.

Foajé bottenvåningen

På bottenvåningen finns garderob, toaletter, en infodisk samt utställningsytor. Några av väggarna är klädda med ett material som man kan nåla fast affischer och liknande på. Alla väggar har tavellister längst upp. Tavelkrokar finns att låna på Stadshallen.

Stadshallens foajé plan två.

Foajé plan 2

Alla lokaler som går att boka finns på plan två. I foajén finns en serveringsdisk och kafédel där man kan servera fika. Här finns även utställningsytor. Nästan alla väggar är försedda med tavellister vilket gör det lätt att hänga upp tavlor, planscher med mera. Tavelkrokar finns att låna på Stadshallen.

På detta plan finns även vårt möbelförråd där vi förvarar bord, stolar, rullbara utställningsväggar och skärmar, whiteboardtavlor med mera. Lista med antal och mått finns nedan. Alla möbler och annan utrustning kan lånas utan kostnad.

Nedan finns även skisser över bottenvåningen och plan 2.

Faktaansvarig: Kultur- och fritidsförvaltningen

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress:Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kultur-fritid@lund.se

Lunds Stadshall

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Rådhusgränd 3, Lund
Publik entré: Stortorget 9, Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: Bokning/kontakt 046-359 51 62
E-post: stadshallen@lund.se