Stadshallen

I Stadshallen kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier och konferenser, eller besöka utställningar och mässor. Lunds Stadshall går också att hyra för evenemang, konferenser och möten.

Stadshallens entré.


Kort om Stadshallen

Lunds Stadshall ritades av arkitekten Klas Anshelm och uppfördes 1968 vid Stortorget mitt i Lund. Byggnaden är internationellt uppmärksammad för sitt formspråk och besöks årligen av arkitektstuderande från hela världen.

Under 2018 påbörjas arbetet med att renovera och utveckla Stadshallen. Du kan läsa mer om projektet samt se filmer om Stadshallens historia och vad som gör kvarteret speciellt på länken nedanför.

> Mer om renoveringen av Stadshallen

> Hitta till Stadshallen

Ersättningslokaler

Då Stadshallen ska renoveras går den endast att boka fram till den 1 juli 2018. Därefter finns det ett stort utbud av ersättningslokaler att välja på under tiden för renoveringen. Se Katalog ersättningslokaler.pdf

Bokningsinformation

Lunds Stadshall består av en huvudbyggnad, A (den del de flesta tänker på när man säger Stadshallen), och en byggnad B. I byggnad B ligger affärer och kommunala förvaltningar. I huvudbyggnaden (A) finns de lokaler som är möjliga att hyra till olika evenemang. På bottenvåningen finns utställningsytor samt toaletter. En trappa upp finns utställningsytor, en serveringsdisk samt de salar som är bokningsbara:

  • Konsertsalen (rymmer 391 eller 463 personer) och Sessionsalen (rymmer 180 personer) är två större salar, båda utrustade med modern AV-utrustning för de flesta behov.
  • Kommittérum C och Kommittérum E är två mindre mötesrum (rymmer 25 personer vardera).
  • Förutom salarna och rummen är det även möjligt att hyra enbart foajéerna. Foajéerna ingår när man hyr Konsertsalen eller Sessionssalen.

På tredje våningen ligger danssalen och Kulturskolans dansskola. För mer information om detta hänvisas till Kulturskolan Lund.

Alla lokaler hyrs per timme och kortaste hyrestid är tre timmar. Stadshallen har diversifierad hyra med ett lägre pris för Lunds kommun och ideella föreningar. Mer information om timtaxa för de olika lokalerna finns under Relaterad information nedan. Vid bokning av hela huset eller stora delar i tre eller fler dagar kan vi lämna offert.

Några viktiga saker att tänka på när du ska boka

  • Vi behöver veta namn på föreningen/företaget som bokar,kontaktperson, adress samt organisationsnummer.
  • Den tid du bokar är den tid du har tillgång till lokalerna, därför är det viktigt att du även tänker in tid för förberedelse och efterarbete.
  • Ju mer information vi får om det ni ska göra, desto bättre kan vi hjälpa er.
  • Vid större evenemang är det alltid lämpligt att vi träffas på Stadshallen innan. Ni får möjlighet att titta närmare på lokalerna och vi kan tillsammans gå igenom era behov och önskemål.
  • När vi är överens om lokaler, tider med mera skriver vi avtal. Detta skickas till er i två exemplar tillsammans med ett frankerat svarskuvert. Det vita exemplaret återsänder ni, påskrivet, till Stadshallen.

Bokningskontakt:

Verksamhetsledare Niklas Bengtsson
Adress: Stortorget 9, Lund
Telefon: 046-359 51 62
E-post: niklas.bengtsson@lund.se

Faktaansvarig: Kultur- och fritidsförvaltningen

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/stadshallen

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress:Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kultur-fritid@lund.se

Lunds Stadshall

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Rådhusgränd 3, Lund
Publik entré: Stortorget 9, Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: Bokning/kontakt 046-359 51 62
E-post: stadshallen@lund.se