Skördefesten flyttar ut

På grund av det rådande läget med coronaviruset blir det ingen traditionell skördefest i Lunds stadspark den 26–27 september 2020. Men vi ställer inte in, vi provar att ställa om, och hoppas att en del av er har möjlighet att ordna skördefesten tillsammans med oss i år också. Anmälningsfunktionen för dig som vill delta är öppen 15 juli -17 augusti.

Skördefesten flyttar ut 26-27 september 2020.

En annorlunda skördefest

Nu är det viktigare än någonsin att stötta våra lokala producenter, aktörer och att sprida glädje. Vi vill uppmuntra till en annorlunda och välsmakande upplevelse och bjuda in gårdsbutiker, REKO-ringar och odlingar i och runt Lund och i Skåne på temat skördefest!

I stället för att du som utställare kommer till Stadsparken med spännande ekologiska och närodlade produkter till årets skördefest, uppmanar vi besökare att komma hem till dig. Där visar du upp din verksamhet den 26 och 27 september mellan klockan 10 och 16. Det kan vara din gårdsbutik och dina odlingar, en aktivitet med förbokning för endast ett fåtal deltagare, eller en digital lösning.

Som arrangör ansvarar du för att ta emot förbokningar (om det behövs) och att restriktioner och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten följs på plats.

Anmälan för dig som vill medverka

Fyll i intresseanmälan som öppnar på denna webbsida den 15 juli. Sista anmälningsdag: 17 augusti.

Här hittar du mer information och alla kriterier för dig som vill delta

Lunds kommun sammanställer ett program med medverkande och marknadsför detta inför skördefesten. Länkar till respektive medverkande samt en kort beskrivning om vad de erbjuder kommer att finnas på webbsidan under september.

Om skördefesten i Lunds stadspark

Skördefesten vill lyfta fram både Stadsparken och det stora odlingsintresset som finns i Lund. I år skulle skördefesten ha firat 10-årsjubiluem med pompa och ståt. Så blev det nu inte riktigt, men vi hoppas att det kan bli en härlig – om än annorlunda – skördefest ändå, där vi kan handla bra och hållbara produkter, men också få med oss ny kunskap hem. Enskilda odlare, små föreningar och nätverk deltar på egna villkor. Alla medverkande på skördefesten ska ha sin bas i Skåne och dela med sig och lära ut det som de kan. Skördefesten är inriktad på ekologiskt och närodlat som passar bra ihop med kommunens hållbarhetsarbete.

Kontakt

Christina Persson, projektledare skördefesten (OBS! nås från och med 14 augusti)
Telefon 046-359 74 60
E-post: christina.persson@lund.se

Information about the harvest festival in English

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/skordefest

Kontakt

Park och natur

Tekniska förvaltningen

Besöksadress:Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post: tekniska.forvaltningen@lund.se
Felanmälan: www.lund.se/felanmalan eller app: Felanmälan Lunds kommun