Lekplats, utegym och skatepark

Stadsparken erbjuder många möjligheter till träning, rörelse och lek. Förutom skatepark, lekplats, utegym, klätterblock, beachplaner och parkourbana finns ytor för löpning, boule och brännboll. För dig som vill springa långt utgår det 10 km långa Hardebergaspåret från Mejeriet i Stadsparken. Fasta grillplatser finns vid lekplatsen, stora gröningen och parkourleken.

Stadsparkens lekplats

Lekplats och fågelvoljärer

Lekplatsen består dels av ett futuristiskt småkulligt gummilandskap med bland annat klätterbana, studsmatta och rutschbana. Det stora klätternätet syns på långt håll, och här finns gungor och en spännande avenbokslabyrint. För de mindre barnen finns en lugn hörna i skuggan med lektåg och sandlåda. En del av lekplatsen består av minibyggnader som de mindre barnen kan klättra på och krypa in i. Alla byggnaderna har koppling till lundautställningen 1907. Vid lekplatsen finns bänkar, sittplatser under tak och grillplats. Toalett finns i närheten, vid fågelvoljärerna.

I fågelvoljärerna finns småfåglar, höns, undulater och parakiter. Observera att vi inte tar emot privata fåglar till våra fågelvoljärer på grund av risk för smittspridning.

Utegym

Utrustningen är inspirerad av klassiska gymredskap, kroppsviktsträning och crossfit. Här kan du träna gratis dygnet runt, året om. Kvällsbelysning och vattenpost.

Stadsparken i Lund

Söderlyckans skatepark

Söderlyckans skatepark är 1500 kvadratmeter stor med tre svårighetsgrader. Här finns även gröna ytor, sittplatser och toaletter. Åkare med kickbikes är välkomna fram till kl 16.00 på vardagar och fram till 14.00 på helger. Föräldrar och besökare som ej åker själva ombeds att uppehålla sig utanför åkytorna. Cykling är inte tillåtet. Följ Söderlyckan på Facebook för mer information!

Boulder

Ett 4 x 13 x 5,5 meter högt stort klätterblock, en så kallad Boulder ligger i anslutning till beachplaner, parkour och gym. All klättring sker på egen risk. Underlaget består av tvättad singel som är godkänt som fallunderlag. Ytterligare säkerhetsinformation anslås på platsen och kan hämtas via länk nedan. Skånes Klätterklubb har tagit fram en förare för Boulderns struktur, dvs en guide för klättring utan hjälp av uppskruvade grepp, se länk nedan.

Beachplaner

Det finns tre beachplaner: på plan 1 och 2 är det beachhandboll som gäller i första hand, på plan 3 finns det möjlighet att spela beachvolleyboll. Handbollsnät och beachvolleybollnät är tillgängligt 1 april - 30 september.

Måndag och onsdag: kl. 16–21 disponerar H 43 Lund plan 1 och 2
Tisdag och torsdag: kl. 16–21 disponerar Lugi handboll plan 1 och 2
Övrig tid är beachplanen tillgänglig för spontanutnyttjande, med reservation för ändring vid arrangemang. Om många vill spela samtidigt är det en match i taget som gäller, cirka 1 timmes spel.
Beachplanerna är uppförda av Lunds kommun i samarbete med handbollsföreningarna H 43 Lund och Lugi Handboll och har finansierats av Riksidrottsförbundet och Lunds kommun. Planerna kantas av ett trädäck och intill finns bänkar, vattenpost och grillplats. Toalett finns i Stadsparkscaféet, på Arenan och på Högevallsbadet.
Vid frågor om tiderna, kontakta kultur- och fritidsförvaltningen.

Parkourlek

Den parkourinspirerade banan ligger i anslutning till beachplanerna. Redskapen och det mjuka gummiunderlaget passar lika bra för parkour som för lek och annan spontan träning. Parkour är en träningsmetod där man snabbt och smidigt tar sig förbi hinder i omgivningen utan hjälpmedel. Anlagda banor passar särskilt bra för nybörjare. Vid banan finns sittplatser, grillplats och vattenpost.