Lediga odlingslotter

Här presenteras lediga odlingslotter för dig som står i kö för en odlingslott och har fått ett erbjudande via e-post. Du kan anmäla intresse för flera områden och lotter.

Lediga lotter just nu

Källbymölla – lott 1 (91m²)
OBS: Kartan på hemsidan visar gällande lottnummer. Lottnummer utsatta ute i området stämmer alltså inte i vissa fall.
Kommunens största odlingsområde ligger längs med Höje å. Källbymölla odlingsområde har en aktiv förening och en gemensam kompost. Med linje 1 kommer du till närmsta hållplats ”Lund Västanväg”.

Lotten har stått oanvänd och kräver en arbetsinsats. Föreningen trimmar ner gräset vartefter den snarast behöver täckas för att inte bli övervuxen med gräs igen. Närliggande lotter har varit i samma skick och blivit mycket fina – det finns hopp, men kräver kärlek och jobb.
Adress: Västanväg 16-18
Koordinater: 55.690944, 13.168519

Källbytäppan – lott 3 (91m²)

Källbytäppan har en egen odlingsförening. Här finns också en gemensam kompost och redskapsbod. Hållplats: Lund Västanväg.

Lotten har gång och odlingsbäddar men är övervuxen med ogräs. Då det rör sig om ogräs som bör dras upp, snarare än gräs, kommer denna lott inte att trimmas innan uthyrning, utan lotten tas emot i befintligt skick.

Adress: Västanväg 16-18

Koordinater: 55.691707, 13.170300

Pinnmöllan, Dalby – lott 17 ( 180m²) lott 18 (182m²),
På Dalbys odlingsområde finns det totalt 43 lotter som alla relativt stora med många nya odlare.
Busshållplats: du tar dig till ”Dalby Östra fäladsvägen” med linje 159, 161 och 174.

Lott 18 har jordgubbar, så vi vill inte trimma den i nuläget utan hoppas på en jordgubbssugen eldsjäl som kan ta sig an den, med bänkar och allt. Den kräver arbete, men är inte omöjlig.

Lott 17 är en rosälskares (mar)dröm. En tidigare arrendator har planterat rosor över hela lotten. Om det finns någon som kan tänka sig att ge sig in i törnrosasnåret och klippa fram en fin plats, omgiven av doftande rosor, är vi mycket glada. Om lotten ej hyrs ut  kommer rosorna att få trimmas ner med röjsåg och lotten täckas med flis för att åter bli odlingsbar. Sista chansen att rädda rosorna är nu…

Adress: Pinnmöllevägen 300, Dalby
Koordinater: 55.664543, 13.359745

Östra Linero – lott 17 (170m²), lott 29 (79m²)
På Östra Lineros odlingsområde finns det totalt 32 lotter med omringande häck. Närmaste busshållplats Tre högars park, linje 3.

Lott 17 är en hörnlott med fruktträd, vilken lämpar sig bra för att skapa en lummig, lite skuggig trädgård. Det är inte en optimal lott för ren grönsaksodling, men har potential att bli en fin plats. Lotterna 16, 17, 18 har tidigare brukats som en stor lott, men är delade på tre. Arbete med att markera gränserna pågår och ska vara färdigt i början av nästa vecka. Lott 29 är en solig lott utan träd och hyrs ut i befintligt skick.
Adress: Östra Linerovägen 25
Koordinater: 55.698392, 13.247844

Nöbbelövs kyrka - lott 1 (127 m²)

Området har 25 odlingslotter. Lott 1 är en lummig trädgårdslott med ett hamlat valnötsträd och flera blommande perenner. Den är delvis skuggad och lämpar sig väl för odling av blommor och delvis för grönsaker på den soliga sidan. Lotten hyrs ut i befintligt skick.

Hållplats: Gunnesbo tågstation, Hubertusparken
Adress: Jaktmarksgatan 30
Koordinater: 55.730986, 13.166671

Sista dag för intresseanmälan

Anmälningstiden har gått ut och vi har inga lediga lotter att fördela just nu.

Hur gör jag för att anmäla mitt intresse?

  • Besök den lott/lotterna som du är intresserad av med hjälp av kartorna nedan. 
  • Du kan anmäla intresse för flera lotter och ange upp till sex val i e-tjänsten. 
  • E-tjänsten öppnar samma datum som vi gör utskick till kön.
  • Tjänsten stängs när anmälningstiden har gått ut.
  • BankID krävs för intresseanmälan. Om du saknar BankID, kontakta medborgarcenter på tel 046 - 359 50 00

gör en intresseanmälan

Måste jag åka ut och titta på lotten?

  • Innan du anmäler intresse för en eller flera lediga lotter bör du besöka området och titta på lotten/lotterna, då de hyrs ut i befintligt skick och du är ansvarig för att hålla din lott i gott skick framöver.
  • När du anmäler intresse ska du även intyga att du är beredd att skriva arrendeavtal när tilldelningen är klar. Om du anmäler intresse och sen inte vill skriva avtal förlorar du din plats i kön.

Vad händer sen?

  • Vi meddelar dig som får en lott och stryker samtidigt din plats i kön. Du som inte får lott denna omgång får inget meddelande.
  • Vi skickar arrendeavtalet till dig med e-post och du signerar med hjälp av BankID inom 7 dagar. När kommunens representant har undertecknat kan du ladda ner eller skriva ut det färdiga avtalet. Du får miljöpolicy och ordningsregler tillsammans med avtalet. 
  • När avtalet är undertecknat av båda parter kan du börja använda lotten.

Mer information

För att se din köplats, logga in med BankID på Min sida.
Logga in på Min sida

Övriga frågor: kolonier@lund.se

Kartor

Det kan vara svårt att hitta till vissa odlingsområden via karttjänster på internet, använd därför koordinatorerna ovan istället eller titta in på vår karta där adresserna är rätt utsatta. 

Sök efter kolonilotter i vår karta

Här hittar du kartor över alla odlingsområden, inklusive en översiktskarta:

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/ledigalotter

Kontakt

Park och natur

Tekniska förvaltningen

Besöksadress:Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post: tekniska.forvaltningen@lund.se
Felanmälan: www.lund.se/felanmalan eller app: Felanmälan Lunds kommun