Lediga odlingslotter

Här presenteras lediga odlingslotter för dig som står i kö för en odlingslott och har fått ett erbjudande via e-post. Du kan anmäla intresse för flera områden och lotter.

Observera!
Det som finns på lotten vid övertagandet (exempelvis staket, redskapslådor, kompostbehållare, drivbänk, odlingstunnlar, växtstöd, markplattor m.m.)  tillfaller den nya arrendatorn. Arrendatorn ansvarar för att dessa vid uppsägning av arrende är i gott skick, alternativt tas bort från odlingslotten.

Lediga lotter just nu

Råbylunds odlingsområde – nr 26 (80 m²)

På Råbylund finns en odlingsförening med målet att "främja ekologisk odlingsverksamhet i Råbylund samt att skapa ökad förståelse för småskalig odling och därmed förenlig verksamhet." 

Odling på området sker enligt föreningens regler och du som odlar betalar avgift till föreningen. Avgiften per kvadratmeter är samma som för andra områden, plus en föreningsavgift på 150 kr. 

Föreningen ansvarar för fördelning av lotter till de som står i kommunens kö. Det är också föreningen som ansvarar för skötsel och inspektioner. Medlemmarna i föreningen hjälps åt att sköta gemensamma ytor.    

Antal lotter: 36

Hållplats: Guldåkerstorget alt Diakongatan
Adress: Landgillevägen 63, Lund                                                       
Koordinater: 55°41’18.8” N 13°13’57.8”E

Sista dag för intresseanmälan

14 april

Hur gör jag för att anmäla mitt intresse?

  • Besök den lott/lotterna som du är intresserad av med hjälp av kartorna nedan. 
  • Du kan anmäla intresse för flera lotter och ange upp till sex val i e-tjänsten. 
  • E-tjänsten öppnar samma datum som vi gör utskick till kön.
  • Tjänsten stängs när anmälningstiden har gått ut.
  • BankID krävs för intresseanmälan. Om du saknar BankID, kontakta medborgarcenter på tel 046 - 359 50 00

gör en intresseanmälan

Måste jag åka ut och titta på lotten?

  • Innan du anmäler intresse för en eller flera lediga lotter bör du besöka området och titta på lotten/lotterna, då de hyrs ut i befintligt skick och du är ansvarig för att hålla din lott i gott skick framöver.
  • När du anmäler intresse ska du även intyga att du är beredd att skriva arrendeavtal när tilldelningen är klar. Om du anmäler intresse och sen inte vill skriva avtal förlorar du din plats i kön.

Vad händer sen?

  • Vi meddelar dig som får en lott och stryker samtidigt din plats i kön. Du som inte får lott denna omgång får inget meddelande.
  • Vi skickar arrendeavtalet till dig med e-post och du signerar med hjälp av BankID inom 7 dagar. När kommunens representant har undertecknat kan du ladda ner eller skriva ut det färdiga avtalet. Du får miljöpolicy och ordningsregler tillsammans med avtalet. 
  • När avtalet är undertecknat av båda parter kan du börja använda lotten.

Mer information

För att se din köplats, logga in med BankID på Min sida.
Logga in på Min sida

Övriga frågor: kolonier@lund.se

Kartor

Det kan vara svårt att hitta till vissa odlingsområden via karttjänster på internet, använd därför koordinatorerna ovan istället eller titta in på vår karta där adresserna är rätt utsatta. 

Sök efter kolonilotter i vår karta

Här hittar du kartor över alla odlingsområden, inklusive en översiktskarta:

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/ledigalotter