Från midsommar till kräftskiva

27 maj, 2021

Beachvolleybollplan och utegym på Mårtenstorget. Riviera på Stortorget och midsommarstång på Bantorget. Och ett riktigt långt långbord för picknick, häng och pyssel i Stadsparken. Nytt för i år är lekvärdarna, ett ungt och glatt gäng. Med ett program fullt med pyssel och lek huserar de i Stadsparken, men utflykter till de mindre tätorterna kommer också att göras.

Ett utegym är placerat på Mårtenstorget i Lund. Kanterna på gymmet ä gula, i bakgrunden finns större byggnader. Du kan träna på ett utegym och spela beachvolleyboll på Mårtenstorget.

Spela beachvolleyboll och träna på utegym på Mårtenstorget

På Mårtenstorget har en beachvolleybollplanen och ett utegym byggts upp i sommar. På utegymmet hittar du redskap som tränar huvudmuskelgrupperna. Är du osäker på hur redskapen används, titta på skyltarna med som finns där.

Beachvolleybollplanen är 14 meter bred och 24 meter lång. Vill du låna en volleyboll? Det finns att låna av volleybollklubben på två ställen nära planen:

Löplabbet, Mårtenstorget 2

Måndag-fredag 10-18, lördag 10-16, söndag 12-16

Shady burgers, Mårtenstorget 7

Måndag-lördag 11.30-22.30, söndag 12.00-22.30

 

Hitta på upptåg med lekvärdarna

Under hela sommaren finns lekvärdar på plats för att arrangera pyssel och lek för sommarlovslediga barn. Det blir bland annat skapande av midsommarkransar inför midsommarafton, plantering av solrosor, ansiksmålningar och hoppborg. Lekvärdarna finns framförallt på plats i Stadsparken, men de kommer också besöka tätorterna.

Du hittar alla deras aktiviteter i evenemangskalendern, sök på ”lekvärdar”.

Till evenemangskalendern

Tänk på att en vuxen person alltid ska finnas i närheten vid aktiviteter med lekvärdarna.

 

En sandstrand är uppbyggd på Stortorget i Lund. bakgrunden ligger rådhuset. Framför sandstranden står en skylt. Himlen är blå med vita moln. På Stortorgets egen sandstrand kan du sola och vila.

Häng på Rivage de Lund på Stortorget

Vill du sola och hänga på stranden i stan i sommar är det till Stortorget du ska bege dig. För tredje sommaren i rad har en sandstrand byggts upp där, i år är temat Rivieran. Luta dig tillbaka rosarandiga solstolar märkta ”Rivage de Lund” och dröm dig iväg till varmare breddgrader. På platsen finns också gulrandiga soldäck, palmer, krukor med Afrikas blå lilja och höga tujor för att ge en känsla av den vid Medelhavet vanliga cypressen.

 

Ett guld långbord med gula vaser med blmmor i. I bakgrunden syns Stadsparkens träd och lekplats. Slå dig ner vid Stadsparkens långbord och duka upp din picknick.

Duka upp till långbord i Stadsparken

I Stadsparken har ett långbord ställts upp. Kom hit och pyssla, ha picknick eller bara häng och njut av omgivningen.

 

En vacker midsommarstång står på Bantorget i Lund. Framför midsommarstången växer röda rosor. Grand hotell ligger till höger i bilden. Himlen är blå med vita, lätta moln. Midsommarstången på Bantorget signalerar sommar, lekfullhet och fest. I toppen sitter en sill.

Dansa runt midsommarstången på Bantorget

På Bantorget ståtar från midsommarveckan och två veckor framåt en midsommarstång på Bantorget utanför Grand hotell. Midsommarstången ska signalera sommar, lekfullhet och fest. Inspirerationen är en blandning av midsommarstänger från olika platser i landet, infall från konstnärer och från Pinterest. Och i toppen sitter en sill!

Sommaraktiviteter hela sommaren! 

Sommaraktiviteterna finns om inget annat anges kvar hela sommaren. Observera att det går inte att boka varken långbordet, utegymmet eller beachvolleybollplanen. Är de lediga är de fria att använda.

Om något är sönder eller behöver åtgärdas kan du felanmäla det digitalt eller via telefon.

Jag vill göra en felanmälan

händer som jonglerar lekredskap Lekvärdarna, som vänder sig till barn mellan 4 och 10 år, kommer mest att hålla till i Stadsparken men kommer att göra utflykter också. Deras schema startar 16 juni och slutar 12 augusti.