Mårthen Mirza blir ny kulturchef

15 oktober, 2020

Nu är det bestämt vem som blir Lunds kommuns nya kulturchef. Mårthen Mirza tillträder tjänsten i januari nästa år.

Mårthen Mirza

Mårthen Mirza kommer närmast från rollen som avdelningschef för planering och verksamhetsstöd inom Omsorgsförvaltningen i Staffanstorps kommun, där han bland annat haft ansvaret för kvalitetsarbete, budgetprocesser, upphandlingar samt nämnds- och ärendeprocesser.

– Ett uppdrag som det här kan göra stor skillnad för Lunds identitet som kulturstad och dessutom påverka livskvaliteten för många Lundabor. Det är viktigt att både kunna förvalta Lunds unika kulturhistoriska arv, och samtidigt ge goda förutsättningar för ett levande kulturliv i framkant. Jag ser verkligen fram emot att bidra i det arbetet, säger Mårthen Mirza.

Mårthen har en gedigen kunskap av ledarskap inom offentlig förvaltning och har bland annat utvecklat och drivit Malmö Folkets park i många år för Malmö Stads räkning. Dessutom har han varit med och byggt upp och bemannat Malmö stads dygnet-runt-verksamhet för mottagning av nyanlända hösten 2015. Han välkomnas nu av kultur- och fritidsdirektören med förvaltning inför tillträdet i vår.

– Jag är väldigt glad att vi nu har rekryterat en kulturchef som har en bred kunskap inom olika kommunala verksamheter och lång erfarenhet av att samordna projekt och verksamheter med många olika intressenter. Mårthen kommer att kunna bidra mycket med sina tidigare erfarenheter i den fortsatta utvecklingen av Lunds kommun, säger Urban Olsson, kultur- och fritidsdirektör.