14 maj, 2019

Från februari till juni poppar det av pop-up-verksamhet i Stadhallen LAB (gamla turistbyrån) vid Stortorget i Lund. Nedan finner du programmet, som är fullspäckat av spännande och lärorika aktiviteter. Ta chansen att lära dig mer om allt från lådcyklar till bygglov i vår.

Program

Öppet alla vardagar kl 12-17, extra öppet enligt programmet nedan


Fotoutställning: Stilla Älskad
9 februari - 29 mars

Lasse Sandström är en lundabaserad fotograf som under många år har dokumenterat staden, något som sedermera resulterade i fotoboken ”Stilla Älskad, en fotobok om Lund”. Nu är vi stolta att presentera en utställning som spinner vidare på boken och presenterar en hel del nytagna bilder i den största enskilda utställningen av Lasse Sandströms fotografier någonsin. Gator och torg, innegårdar och portar, ingen detalj har varit för liten för att undkomma Lasses öga och med en känsla för att fånga det vackra i det mundana, bjuder Lasse på en storslagen kärleksförklaring till den gamla staden med det stora hjärtat.

Tema: DigiLund – Framtidens digitala kommun
4 mars - 8 mars

Hur vill du att den framtida kommunen skall fungera? Vilka digitala tjänster vill du se? Hur tror du att tekniken kan hjälpa oss? Under denna temavecka visar vi digitala projekt och välfärdsteknologi från kommunen. Vi vill också att du hjälper oss genom att berätta vad du vill att kommunen skall satsa på under sin digitala förändringsresa.

Föredrag: Framtidens digitala kommun. 6 mars, kl. 18-19
Åsa Melvanius, digitaliseringschef och Anna Borgius, vård- och omsorgsdirektör berättar om hur kommunen jobbar för att staden och vården ska bli smartare. Hur är det att vara Lundabo i framtiden och hur kan vi tillsammans skapa staden som vi vill leva i.

Tema: Bygglov – Vad behöver du tänka på före byggnationen?
11 mars - 15 mars

Har du byggplaner?Kanske kräver det du tänkt göra bygglov eller en anmälan. Under veckan kan du lära dig mer om bygglovsprocessen och få tips på hur du själv kan bidra till en snabbare handläggning.

Öppet hus:Bygglov. 13 mars, kl. 17-20
Bygglovshandläggare och byggnadsinspektörer är här för att hjälpa dig och svara på dina frågor. Ta reda på om det du tänkt göra kräver bygglov eller anmälan och vilka regler som gäller för just ditt område.

Tema: Lådcykel – Hur förändras livet när bilen byts mot en lådcykel?
18 mars - 23 mars

Under vecka 12 får lådcykeln eller lastcykel (kärt barn har många namn) stå i centrum. Under veckan presenteras information om cyklingen i Lund, och möjligheterna som lådcykeln erbjuder både i vardagen och för fritidsresandet. Tisdagen den 19/3poppar även biblioteket upp i labbet med sitt lådcykelbibliotek.De har med sig böcker om Lund, stadens historia och hållbart resande.

Lådcykelmingel. 23 mars, kl. 11-15
Veckan avslutas storstilat med ett härligt Lådcykelmingel.Hur det är att använda lådcykeln i vardagen? Vilken modell skulle kunna vara rätt för dig? Vad det innebär att välja bort bilen till förmån för en lådcykel?Har du dessa frågor eller funderingar är detta mingel något för dig!På plats finns personer som använder lådcykel regelbundet i sin vardag. Kom förbi, drick en kopp kaffe och ställ de där frågorna som du har funderat över.

Tema:Träd- och häckklippning
25 mars - 30 mars

Vårvinter, J-A-S eller året runt? Det är inte alltid så lätt att veta när man ska beskära trädgårdens växtlighet - och hur. Kom och besök Stadshallen LAB och ta del av tips och tumregler från kommunens egna beskärningsexperter, så att du är rustad att tackla en yvig trädgård på rätt sätt

Klipp- och beskärningsseminiarium.27 mars, kl. 17.30-19 och 30 mars 10.30-12
Snart är det dags igen, det börjar växa så att det knakar i trädgården! Man vill att det ska se prydligt ut, och det får inte växa ut på gatan eller in i grannens trädgård.Men, när ska man egentligen beskära trädgårdens häckar och träd? Och vad ska man tänka på? Kom och lyssna på kommunens egen beskärningsexpert som delar med sig av tumregler och tips.

Litteralund: “Work in Progress”
10 april - 12 maj

Litteralund och Lunds konsthall intar Stadshallen LAB och bjuder in 16 nationella och internationella illustratörer från hela världen för att nätverka, arbeta, skapa och lära av varandra. Projektetavslutas med en utställning av skisserna/föremålen som skapats under dagarna. Läs mer på Litteralunds hemsida.

Vernissage: "Work in progress". 9 april, kl 19

Fotoutställning: Stadshallen – Ett ögonblick
16 maj - 19 juni

Fotografen Lasse Sandström har satt samman utställningen "Stadshallen - ett ögonblick", där han fokuserar på Klas Anshelm visionära byggnad mitt i centrala Lund. Utställnignen är tänkt som en hyllning till dagens Stadshall inför den stundande renoveringen.. Med sin känsla för detaljer har fotografen gått igenom denna speciella byggnad och dokumenterat alla dess vinklar och vrår, för att fånga scener från nu och då. 

Stadshallen för framtiden
3 juni - 19 juni

Lunds kommun har under vintern och våren arrangerat en arkitekttävling för renovering och utveckling av Stadshallen. Vinnande bidrag plus ytterligare tre pristagare kommer att ställas ut på Stadshallen LAB fram till den 19 juni.

Ljudkonstverk: Ljudskulptur A
12 juni - 19 juni

Ljudkonstnären Nicklas Lundbergs gästar Stadshallen LAB med en av sina prototyper på interaktiv offentlig kinetisk ljudkonst i stadsrummet. Skulpturen är med bas över 2 meter hög och består av tre stycken skruvfjädrar gjorda av återvunnet skrot och elektronik. Genom att sätta dessa i pendling och justera dem på olika sätt kan deltagaren skapa rytmiska elektroniska klanger. Verket är en del av produktionen i projektet “Sound Sculpture Lab” som konstnären driver på Stenkrossen i Lund.

För mer information om verksamheten på Stadshallen LAB i vår, kontakta Linus Lindborg Persson på telefon: 073-516 65 55 eller via e-post:linus.lindborgpersson@lund.se


Kort om Stadshallen LAB
Stadshallen LAB 2019 är en pop-up-verksamhet som äger rum i turistbyråns gamla lokaler på Stortorget i Lund. Labbet bjuder på en transformativ utställning som kommer att ligga som fond för aktiviteter med staden och dess miljö i fokus. Labbet är tänkt att vara ett forum och en mötesplats för stadens invånare, med aktiviteter där vi tillsammans kan dela med oss av tankar och idéer för att uppgradera Lund inför framtiden – samt förälska oss i staden på nytt.

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kultur-fritid@lund.se

Tekniska förvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se