Temakväll: Konsten att odla som skogen

29 oktober, 2019

Tack till dig som deltog i vår temakväll tillägnad skogsträdgårdsodling på Skissernas museum i Lund! Längst ner på sidan hittar du Philipp Weiss presentation.

Hasselnötter i papperspåse

Temakvällen den 27 november 2019 arrangerades för dig som vill odla fleråriga grönsaker, hitta ett speciellt nöt- eller fruktträd som passar hemma i trädgården eller helt enkelt bara inspireras av skogens ekosystem i din matproduktion. 

Ur programmet

  • Konsten att odla som skogen - Föredrag av Philipp Weiss, diplomerad permakulturdesigner som driver den populära Skogsträdgårdsbloggen och tillsammans med Annevi Sjöberg har skrivit boken: Skogsträdgården: Odla ätbart överallt. Utsedd till årets trädgårdsbok 2018.
  • Ätbart i staden – vi bygger skogsträdgårdar ihop! Trädgårdsmästare och odlingssamordnare Janine Österman, Lunds kommun, i samtal med Martina Fingerroos, landskapsarkitekt och initiativtagare till projektet Ätbara Lund om hur fruktträd, bärbuskar och ätbara perenner kan, och får, ta mer plats i våra parker.

Philipp Weiss

Philippe WeissPhilipp Weiss sprider kunskap och erfarenheter om skogsträdgårdar som passar Sveriges klimatförhållanden via Skogsträdgårdsbloggen. Han har även skrivit böcker tillsammans med Annevi Sjöberg:

Fleråriga grönsaker: Upptäck, odla, njut (nominerad till Årets trädgårdsbok 2016)

Skogsträdgården: Odla ätbart överallt (Årets Trädgårdsbok 2018).

Bloggen: Skogsträdgårdsbloggen

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kultur-fritid@lund.se

Tekniska förvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se