Allmänheten ombeds skänka fritidsutrustning

6 augusti, 2019

I höst öppnar Fritidsbanken i Lund, där alla kommuninvånare kommer kunna låna sport- och fritidsutrustning helt gratis. För att fylla banken inför öppnandet ber Lunds kommun nu allmänheten att skänka sin använda fritidsutrustning till verksamheten. Cirka 2000 artiklar måste samlas in innan banken slår upp portarna.

Fritidsbanken+logo2

 

Till hösten öppnar Lunds kommun en ”fritidsbank” på Bankgatan 4 i Lund. Fritidsbanken kommer bli som ett bibliotek, fast för sport- och fritidsutrustning, där vemsomhelst kan låna utrustning gratis i upp till 14 dagar. Men för att detta ska fungera behöver banken cirka 2000 fritidsartiklar att låna ut. Därför pågår just nu en insamling av sport- och fritidsutrustning runt om i kommunen. Allmänheten ombeds skänka sin använda fritidsutrustning, så att fler ges möjlighet att utöva en mer aktiv fritid.
 
- Tanken är att man enkelt ska kunna prova på olika aktiviteter utan att det kostar något, samtidigt som utrustning som annars hade samlat damm får nytt liv. Vi tror att många vill hjälpa till och att vi snart kommer vara uppe i de 2000 artiklar vi behöver för att öppna, menar Ellen Isaksson, koordinator för Fritidsbanken Lund
 
Fritidsbanken är främst intresserad av att få in idrottsutrustning (skidor, klubbor, racket, skridskor, bollar etc.), specialutrustning (judodräkt, fotbollsskor, knäskydd etc.) och sällskapsspel (kubb, twister, backgammon etc.). Tyvärr kan de inte ta emot leksaker, kläder eller elektronik av hygien- och säkerhetsskäl. Allmänheten kan lämna in detta på återvinningscentralerna på Gunnesbo och Gastelyckan samt vid Söderlyckans skateboardpark i Stadsparken under sommaren.

- Har du kanske några gamla inlines eller ett välanvänt kubb-set som ligger och skräpar därhemma? Vill du ge fler möjlighet till en schysstare fritid? Ta då chansen och skänk dina prylar till Fritidsbanken. Kanske kan dina avlagda fotbollsdojjor bli någon annans möjlighet till "fritidslycka", säger Ellen Isaksson.
 
Är man osäker på vad som går att skänka till banken, kan man kontakta Fritidsbankens personal för mer information på telefon: 046-359 51 53 eller via e-post: fritidsbanken@lund.se.

Öppettider för insamlingsplatser

  • Återvinningscentralen på Gunnesbo har öppet måndag-torsdag 11-18, fredag-söndag 9-15
  • Återvinningscentralen på Gastelyckan har öppet måndag-torsdag 8-20, fredag-söndag 9-15
  • Söderlyckans skateboardpark i Stadsparken har öppet måndag-lördag 9-17.30

Relaterad information