​Mötesplats för unga poppar upp under Musikhjälpen

4 december, 2018

Idag, den 4 december, började etableringen av Lunds första ”pop-up”-mötesplats för unga vid Stortorget. I en vecka, med start vid Musikhjälpens invigning den 10 december, kommer ”Stortorget 8” agera nav för kommunens ungdomssatsning under Musikhjälpen.

Stortorget 8

Mitt över gatan från Musikhjälpens glasbur, vid Stortorget i Lund, flyttade idag kommunens fritids- och ungdomsverksamheter in i tillfälliga lokaler. Förberedelserna med Lunds första ”pop-up”-mötesplats för unga är i full gång inför öppnandet den 10 december. Samma dag som Musikhjälpens värdar kliver in i glasburen slår verksamheten upp sina portar.

- Vi har planerat det här tillsammans i flera veckor och det är riktigt kul nu när det äntligen ska bli verklighet. Vi har så mycket roligt förberett. Kommunens mötesplatser kommer turas om att tillsammans med ungdomarna fylla lokalen med kreativitet, liv och engagemang, säger Ellen Isaksson, projektledare på Lunds kommun.

Under Musikhjälpens vecka kommer Stortorget 8 ställa upp som en naturlig träffpunkt för ungdomar vid Stortorget. Förutom aktiviteter som karaoke, smyckesworkshop, konstutställning och "silent-disco", kommer det anordnas aktiviteter med utgångspunkt från Musikhjälpens tema: ”Alla har rätt att funka olika”.

-Vi har jobbat ihop med personal från korttidsvistelse för att garantera att ALLA ska känna sig välkomna till mötesplatsen, oavsett funktionsvariation. Vi har en ”lugn hörna” för de som vill pyssla i lugn och ro eller bara ta en paus. Kommunens ungdomspolitiska verksamhet kommer också anordna inflytandecafé på Musikhjälpens tema. Inflytandecafé är ett av ungdomspolitikens inflytande- och dialogforum för bland annat elever i särskola. I övrigt har vi lagt extra fokus på att tillgängliggöra lokalens alla delar, så alla kan ta del av våra aktiviteter på sitt sätt, menar Ellen Isaksson.

Storgatan 8 kommer under veckan kunna erbjuda besökare ett kostnadsfritt ekologiskt mellanmål varje dag, tack vare ett samarbete med kommunens storkök. Dessutom kommer kommunens ungdomsombud och ett ”pop-up”-bibliotek vara på plats flera av dagarna.

Information om Stortorgets aktiviteter finns på Facebookeventet ”Stortorget 8” som du hittar via arrangemangsenhetens Facebooksida.