Fritid Genarp

Den öppna ungdomsverksamheten på Fritid Genarp vänder sig till alla i åldern 12-25 år, verksamheten har hög grad av delaktighet och stort inflytande samt bedriver ett aktivt värdegrundsarbete.

Fritid Genarp

Verksamheten ska främja ungas hälsa, drivkrafter och intressen samt skapa en arena för informellt lärande. Verksamheten samverkar brett och stödjer ungas egen organisering.

Genom Fritid Lunds ”Unga leder unga” bidrag kan ni ungdomar mellan 12-25 år söka pengar för att förverkliga dina önskemål och fritidsbehov. Det kan t.ex. vara att starta en förening eller genomföra ett arrangemang. Grundtanken med detta är att ungdomar skapar möjligheter för andra ungdomar. Vill du veta mer om detta så kontakta oss på Fritid Genarp. Vi använder oss av Facebook och Instagram för information om tillgänglighet och arrangemang. Följ oss i sociala medier så får du den senaste informationen om vad du kan göra hos oss. Våra adresser hittar du längst ner på sidan. 

Äntligen sommarlov!
Sommarlovsprogram 2019 Fritid Genarp

Årets mest efterlängtade årstid är snart här och Fritid Genarp har fixat en massor av kul grejer att göra. Mellan den 14/6-16/8 kommer vi att hitta på en mängd olika, roliga aktiviteter för barn och ungdomar mellan 6-25 år. Sommaren startar med en stor kick-off och kommer sedan att fyllas med allt ifrån utflykter, och prova-på dagar till skapande, idrott och bad. Alla aktiviteter är gratis. Hoppas att vi ses i sommar!

Ni kan söka våra evenamang i kalendern på sidan: Lov i Lund

Vid fältet "Välj platser eller område" Sök på: Fritid Genarp

Ni kan även följa Lov i Lund i social medier
Facebook: Lovilund
Instagram: @lovilund

Utflykter

Under sommaren kommer Fritid Genarp, tillsammans med de andra byarna i Öster; Södra Sandby, Veberöd och Dalby, åka på utflykter varje onsdag. Alla utflykter kräver anmälan och har ett begränsat antal platser. Alla utflykter är helt gratis och det bjuds på mat under dagen.
Från 12 år och uppåt (Habo gård från 10år).

  • 19/6 Malmö reptilcenter och utomhusbio i Folketspark
  • 26/6 Tosselilla sommarland
  • 3/7 Habo gård
  • 10/7 Bounce i Malmö
  • 17/7 Södertos fotbollsgolf
  • 24/7 Höghöjdsbana i Löddeköpinge
  • 31/7 Överraskning! Mer info kommer snarast.
  • 7/8 Wakeboard i Kabelparken i Malmö

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar. Detaljer och mer information om utflykterna och hur man anmäler sig finns på:  Lov i Lund

Veckoschema

Måndagar: Sommarhäng och aktiviteter på Genarpsbadet. Varje måndag, med start 17/6, kommer Fritid Genarp hålla i aktiviteter på badet i Genarp kl 11-16.
Ålder: 12-25år
Tisdagar: Sommarhäng i Genarp med fokus på rörlighet och idrott. Varje tisdag, med start 18/6 mellan kl 11-16 på fritidsgården i Genarp. Vi kommer vara utomhus i så stor utsträckning som möjligt. Kom och prova på något nytt! Ålder: 6-25år
Onsdagar: Utflykter med Fritid Öster (se ovan vid utflykter).
Torsdagar: Sommarhäng i Genarp med fokus på skapande och kreativitet. Varje torsdag, med start 20/6 mellan kl 11-16 på fritidsgården i Genarp. Vi kommer vara utomhus i så stor utsträckning som möjligt. Kom och prova på något nytt! Ålder: 6-25år
Fredagar: Fredagarnas aktiviteter kommer avslöjas under samma vecka på Facebook: Fritid Genarp. Det kan vara allt ifrån grillkvällar till sportaktiviteter eller utflykter. Med start 28/6, varierande tider. Ålder: 12-25år

Tillgänglighet

Vi har inte traditionellt öppethållande utan är tillgängliga för gruppverksamhet, öppen verksamhet, igångsättande av tankar och idéer närhelst ni ungdomar vill och är i behov av oss. Tillgänglighet innebär att vi kan befinna oss på andra arenor i byn, inte bara fritidsgården, ni kan alltid komma i kontakt med oss på:

Telefon: 046-359 66 47/ 073448 50 06.

Har du frågor om Fritid Genarp?

Frida Grundal, Verksamhetsledare
Telefon: 046-359 9201
E-post: fritidgenarp@lund.se
Hitta hit på karta

Faktaansvarig: Kultur- och fritidsförvaltningen

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/fritidgenarp

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kultur-fritid@lund.se