Pexet presenterar “Au Revoir; en guide till revolutionernas revolution"

Torsdag 26 april kl 19:00, fredag 27 april kl 19:00 och lördag 28 april kl 19:00. Pexet presenterar stolt detta årets uppsättning av Lunds BÄSTA gymnasiespex: “Au Revoir; en guide till revolutionernas revolution”

Häng med på en spännande tidsresa som tar dig till 1700-talets Frankrike! Det är slutet av århundradet och massiv oro råder i landet. Bönderna svälter och revolutionstankar börjar ta form. Kungafamiljen lever ett glamoröst liv i Versailles, omringade av champagne och kakor i överflöd, helt ovetande om böndernas vrede. Skattegivarnas pengar går direkt in i fickan på kungahuset. Och drottningen, Marie Antionette, är en trångsynt ledare som bryr sig mer om sina fester än om landets välmående.

Ni kommer få bevittna händelser från alla delar av det franska samhället, bönderna, prästerna och de adliga! Var uppmärksamma för det finns endast 3 chanser att åka tillbaka i tiden och uppleva denna fantastiska historia, fylld med humor, hat och hysteri.

Som tur är, kommer våra historieproffessorer guidea er genom upptrappningen av den franska revolutionen fram till stormandet av palatset och avrättningar med hjälp av den nyuppfunna giljotinen. De kommer avslöja detaljer som aldrig förr dokumenterats. Detta vill ni inte missa!

Biljettinformation:
Biljetterna kostar 120 kr.

De kommer att säljas på Polhemskolan, samt Katedralskolan och Spyken. Mer info om försäljningstider kommer inom kort, så håll ögonen öppna!

För mer info se länk till hemsida nedan.

Relaterad information

Faktaansvarig: Kultur- och Fritidsförvaltnignen

Kontakt

Lunds Stadsteater

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Magle Lilla Kyrkogata 1C, Lund
Publik entré: Kiliansgatan 13, Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon:
Bokning av teatern 046-359 91 89
Teknisk samordning 046-359 91 88

E-post: stadsteatern@lund.se

Biljettbyrån

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress:Bangatan 1, Lund
Postadress:Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-13 14 15
E-post:biljettbyran@lund.se

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kultur-fritid@lund.se