Katterevyn presenterar "Erik Röde, eller: Älskling, jag är försvunnen!"

Premiär torsdag 19 april kl 19:00, fredag 20 april kl 19:00 och lördag 21 april kl 19:00. Katterevyn 2018 presenterar det rykande färska spexet “Erik Röde, eller: Älskling, jag är försvunnen!” och revyfilmen “En kattestrofal skolstart”.

I ett vikingaland för länge, länge sedan…

…är en älskling försvunnen!

Den store vikingahövdingen tillika plundringspatriarken Erik Röde lever i en trygg, skyddad tillvaro med sin hustru Blanzeflor och deras tre barn. Erik och hans två söner är mätta och belåtna efter årets plundringståg. Men tragedin slår ned som en blixt när det avslöjas att Blanzeflor blivit bortrövad! Hon är lika öm som hon är fager - ja, som nougat för ögonen - i alla fall om man frågar Erik.
Vikingapappan förstår snart vad han måste göra. Han samlar ihop sina två söner och sin dotter och seglar ut på de sju haven för att återta sin undersköna böna från fångenskapen i ett land långt borta. Med pappaskämt av dödlig kaliber och en brinnande längtan klarar de sig över saltiga hav och syrliga attityder, samtidigt som sagan om Erik Röde blir huggen i sten. På vägen till deras mål måste de stånga sig förbi allt från nyckfulla arbetsfångar till aggressivt missionerande religiösa ledare till slappa vaktmästare. Ständigt krålar och kryper de sig närmare sanningen om Blanzeflors mystiska försvinnande.

Välkommen till Katterevyn 2018: “Erik Röde, eller: Älskling, jag är försvunnen!”, ett urnordiskt spex om plundringståg, familjesemester och uråldrig skrivkonst.

Biljettinformation hittar du på Katterevyns webbplats. (Se länken nedan.)

Relaterad information

Faktaansvarig: Kultur- och fritidsförvaltningen

Kontakt

Lunds Stadsteater

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Magle Lilla Kyrkogata 1C, Lund
Publik entré: Kiliansgatan 13, Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon:
Bokning av teatern 046-359 91 89
Teknisk samordning 046-359 91 88

E-post: stadsteatern@lund.se

Biljettbyrån

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress:Bangatan 1, Lund
Postadress:Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-13 14 15
E-post:biljettbyran@lund.se

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kultur-fritid@lund.se