Naturum Skrylle

Välkommen till naturum Skrylle! På naturum Skrylle kan du lära dig om traktens växter, fåglar, insekter och djur. Säsongens program hittar du under relaterade dokument. Följ oss gärna på Facebook – och du vet väl att du kan komma hit med naturbussen, Skånetrafikens linje 159?

Inomhusutställningen är öppen alla dagar kl. 9–16, förutom några enstaka helgdagar. Utomhusutställningen kan du besöka när som helst. I säsongsprogrammet, vår och höst, presenteras olika teman och aktiviteter.

Hämta program för sportlovet

Ta bussen till naturum Skrylle - länk till Skånetrafiken

Taktil utställning

Utomhus finns en 50 meter lång slinga som är kantad med rep och anpassad för bland andra synskadade. Längs slingan kan du känna på träskulpterade djur i naturlig storlek, deras spåravtryck och spillning. Till utställningen finns mp3- spelare att låna med inläst text på engelska och svenska. Följ repet vid naturums ingång!

Fråga naturvägledaren

Vår och höst välkomnas du av en naturvägledare tisdag–söndag kl 9–16 som svarar på dina frågor. Har du frågor eller vill du bara prata natur en stund? För skolklasser och grupper kan särskilda visningar bokas in.

Kontakta naturvägledare Marie Sager för bokning och mer information.
Mobil: 0761-33 53 73
E-post:naturum@lund.se
Telefon Skryllegårdens reception: 046-585 25

Säsongens aktiviteter

Vår, sommar och höst aktiverar vi oss utomhus på olika sätt och använder naturen som inspirationskälla! Samling sker vid naturum om inget annat anges i programmet.

Alla aktiviteter är kostnadsfria och material och redskap finns på plats. För en del aktiviteter krävs föranmälan enligt information i programmet. Ta på oömma kläder.

Vad är ett naturum?

Ett naturum är ett centrum för besökare till ett naturområde. Här får du veta mer om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som format området innan du ger dig vidare ut för att upptäcka naturen. Förutom utställningar har många naturum också guidningar, temakvällar och naturstigar. Du kan också få tips om utflyktsmål och vandringar. Besök Naturvårdsverkets hemsida för att hitta alla naturum i Sverige.

Faktaansvarig: Tekniska förvaltningen

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/naturum

Kontakt

Park och natur

Tekniska förvaltningen

Besöksadress:Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-35975 00
E-post: tekniska.forvaltningen@lund.se
Felanmälan: www.lund.se/felanmalan eller app: Felanmälan Lunds kommun

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kultur-fritid@lund.se