Äventyrspedagogerna Lund

Vi håller till i Skyllegårdens friluftsområde året om. Vår bas är den stora tältkåtan som är anpassad för både stora och små grupper. Här anordnar vi arrangemang året runt för barn och unga som bor i Lunds kommun i åldrarna 12-25 år. Bland annat för skolklasser, fritidsgårdar, och föreningar.

Äventyrspedagogerna tält

Vår verksamhet

Äventyrspedagogiken syftar till att individen får växa och gruppen utvecklas.Den pedagogiska uppgiften är att få gruppen att hitta en gemensam lösning på gemensamma utmaningar. Vid utvärderingen är det gruppens resultat som räknas. Pedagogernas förhållningssätt är att främja diskussioner och lösningar både under övningarna och under den gemensamma utvärderingen.

En helhetssyn på lärandet kräver att alla våra förmågor engageras och värderas lika. Äventyrspedagogiskt lärande innehåller utmaningarar av olika karaktär:

  • sociala
  • fysiska och motoriska
  • känslomässiga
  • intellektuella

Teambuilding

Teambuilding består av olika sammarbetsövningar på marknivå där gruppen måste fokusera på att arbeta som ett lag för att lösa uppgifter. Äventyrspedagogerna erbjuder både bas- och påbyggnadspaket.

Folksamling bygger torn

Actionäventyr

Vårt actionäventyr är ett upplevelsebaserat äventyr där gruppen skall lösa ett uppdrag. I äventyret finns de inslag av samarbetsövningar, lösa koder, undvika fällor och rövare. Allt i en historisk kontext där en del är fiktivt och del med välgrundad fakta . Mindre grupp skickas ut på uppdrag ,en för alla - alla för en! Actionäventyret vänder sig från åk 6 och uppåt.

Deltagare Actionäventyr

Mångkamp

Utmana dina kamrater i olika grenar som bågskytte, blåsrör, yxkastning, pistolskytte, hästskoskastning, dragkamp för att nämna några av vårt stora utbud. Det finns möjlighet att tävla i grupper och individuellt. Vi designar ett mångkampsprogram som passar er grupp och ålder.

Mångkamp

Utematlagning

Att laga mat tillsammans på öppen eld och sedan sitta njuta av maten tillsammans har varit och är sedan många år tillbaka viktigt och värdefullt för gemenskapen och sammanhållningen. Det finns olika matpaket som vi kan erbjuda där ni tillsammans tillagar er måltid med handledning av oss. Alla kan laga mat!

Grillning pinnbröd

Våra kontorstider

Våra kontorstider är måndagar och ni alltid välkomna att skicka mejl till:
aventyrspedagogerna@lund.se
Eller ring och tala in ett meddelande så ringer vi upp när vi kan under veckan. Telefon: 046-359 50 05
Hitta hit på karta

Följ oss gärna i sociala medier:
Äventyrspedagogerna Lund på Instagram

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/aventyr

Kontakt

Äventyrspedagogerna

Besöksadress: Skryllegården, 247 91 S Sandby
Patrick Friestad
Telefon: 046-359 91 71
Susan Olsson
Telefon: 046-359 50 05
E-post: aventyrspedagogerna@lund.se

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kultur-fritid@lund.se