Så söker du närområdesbidrag

Här kan du läsa om hur du kan söka närområdesbidrag

För att ansöka om närområdesbidrag använder du en digital tjänst som du hittar i rutan för relaterad information längre ned på sidan. Innan du ansöker måste du först registrera din organisation och ansöka om lösenord för tjänsten via en e-tjänst som också finns i rutan för relaterad information.

Du får gärna bifoga bilagor till din ansökan om du tycker att det gör din ansökan bättre. Det viktigaste är att du får fram varför just ditt projekt är viktigt och bra!

Tänk på att det är viktigt att du fyller i alla fält i e-tjänsten och att ditt projekt måste ha en balanserad budget. Det betyder att ditt projekt måste gå plus minus noll.

Det är viktigt att du skickar in din ansökan till oss i god tid före projektstart, ungefär tre månader i förväg eller tidigare.

Hur bedömer vi din ansökan?

Alla projekt kan tyvärr inte få stöd eftersom vår budget är begränsad. Vi bedömer projektets kvalitet, publikarbete och budget. Vi tar också hänsyn till bredden av arrangemangsutbud i kommunen. Det händer att vi beviljar bidrag med mindre belopp än det du ansökt om, vilket betyder att du kanske måste ändra i planeringen för att kunna genomföra projektet.

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kultur-fritid@lund.se