Biljetter

På Biljettbyrån kan du köpa biljetter till det mesta som händer i Lund. Vi säljer även biljetter till evenemang i andra delar av Sverige och till vissa evenemang i Danmark. Du är varmt välkommen att ringa till oss på telefon: 046-13 14 15 eller besöka oss om du har frågor kring just det evenemang du vill gå på. Tänk på att när du väl har köpt en biljett så kan du inte lämna tillbaka eller byta den!

Rabatter

För att få eventuell rabatt på biljetter ska giltigt Stjärnkort, medlemskort, studentkort etc. kunna visas upp på Biljettbyrån när du hämtar ut eller köper biljetterna.

Ombud/Återförsäljare

Biljettbyrån är ombud i sju biljettsystem. Som ombud är behörigheterna ibland begränsade, vilket innebär att vi inte alltid kan reservera biljetter eller sälja en viss typ av rabatt. Du kan i de flesta fall hämta ut betalda och reserverade biljetter hos oss om det är bokat via Ticketmaster eller Julius Biljettservice.

Vi är ombud/återförsäljare åt:

 • Ticketmaster (tidigare kallat Ticnet)
 • Julius Biljettservice (Nöjesteatern m.m.)
 • Mejeriet
 • Lugi handboll
 • Anagrams produktioner (Intresseklubben, Lund Comedy Festival m.m.)
 • Nortic (Diggiloo, Stockamöllans Jazzfestival m.m.)
 • Ticketmaster DK (Evenemang i Danmark, tidigare kallat Billetnet) 
 • Billetlugen (Evenemang i Danmark) 

Se länkar nedan till respektive sida.

Biljettbyråns presentkort

Biljettbyråns presentkort är giltigt i ett år och gäller till allt som Biljettbyrån säljer till. För att använda ditt presentkort måste du göra ditt biljettköp inne hos Biljettbyrån. Presentkortet gäller inte på någon hemsida eller hos andra biljettombud. Du får en fin presentpåse att ge bort ditt presentkort i!

Inställda eller flyttade evenemang

Vid ett inställt eller flyttat evenemang blir du kontaktad av arrangören eller återförsäljaren. Gå gärna in för säkerhets skull på arrangörens hemsida före evenemangsdatumet för att se så att evenemanget inte är inställt eller ändrat. Du får inte tillbaka serviceavgifter och porto vid inställt eller flyttat evenemang.

Andrahandsförsäljning

I Sverige är det tillåtet med andrahandsförsäljning av evenemangsbiljetter. Vi rekommenderar inte att man köper biljetter som säljs i andrahand. Ofta är dessa biljetter mycket dyrare och det finns ingen garanti för att biljetten är giltig när du väl kommer till ditt evenemang. Om evenemanget blir inställt riskerar man att inte få tillbaka pengarna. Om man betalt ett pris utöver ordinarie biljettpris får man aldrig tillbaka mellanskillnaden.

Några sidor att akta sig för, som säljer biljetter i andrahand är:

 • Biljettakuten
 • Biljettnu
 • Ticket2
 • Biljettboxen

Faktaansvarig: Biljettbyrån, Kultur- och fritidsförvaltningen

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (växel): 046-359 50 00
E-post: kultur-fritid@lund.se

Biljettbyrån

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Botulfsgatan 1A, Lund (ingång från Stortorget)
PostadressBox 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-13 14 15
E-post: biljettbyran@lund.se