Stadsparken

Stadsparken är lundabornas viktigaste gröna rum, en plats för avkoppling, lek, motion, fest och tradition. Här kan du besöka Solens och skuggans trädgård, Söderlyckans skatepark, träna på utegym eller bara njuta av en picknick i gräset. Just nu anlägger vi en "nordisk djungel", sista etappen av Stadsparkens utvecklingsplan.

Aktuellt

Nordisk djungel, vattenfallet som snart är klart!

Vi bygger en nordisk djungel!

Stadsparkens damm har rensats och fyllts på, och arbetet med den sista etappen av Stadsparkens utvecklingsplan fortsätter fram till början av hösten. Den södra delen av parken, det triangelformade området mellan entrén vid Mejeriet och dammen, omvandlas på temat nordisk djungel med trädäck, vattenfall och våtmarksvegetation.  Du kan besöka det nya området från början av juli, men det blir helt klart först i september eftersom planteringen görs efter sommaren.

Här kan du gå på träbryggor över ormbunkar, höga gräs, fuktälskande perenner och vattenväxter som anlagts i en trädgårdsstil kallad woodland. Den befintliga kullen har bevarats, men får nya planteringar både framför och bakom. Här finns även nya sittplatser och belysning. 

 

Nordisk djungel, illustrationsplan

 

Faktaansvarig: Tekniska förvaltningen

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/stadsparken

Kontakt

Park och natur

Tekniska förvaltningen

Besöksadress:Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post: tekniska.forvaltningen@lund.se
Felanmälan: www.lund.se/felanmalan eller app: Felanmälan Lunds kommun

Tekniska förvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se