Viltgömslet Gyltan

Viltgömslet Gyltan är en del av naturum Skrylle. Här kan du spana på framförallt vildsvin som lockas till platsen genom utfodring men också rådjur, dovhjort, räv, grävling och skogens fåglar.

Gyltan, vinterbild

Om Gyltan

Gyltan har plats för 8-10 personer som kan sitta bekvämt och spana. Huset har toalett och kamin, och är värmeisolerat.

Det finns ingen garanti för att man ska få se djur och det gäller att röra sig försiktigt inne i Gyltan, prata lågmält och inte gå ut när man väl gått in. Eftersom vildsvinen blir matade på platsen och är vana vid människors närhet så är chansen stor att få uppleva dem bara man håller sig så stilla och tyst som möjligt. Vi är måna om att nyfikna besökare inte går ner på baksidan av byggnaden så att djuren inte blir skrämda. Det är inte tillåtet att använda Gyltan under dagtid eller att mata djuren.

Boka Gyltan på egen hand

Bokningen sker genom Skryllegårdens reception tel: 046-585 25.

Gyltan kan bokas under kvällstid mot en avgift på 150 kr söndag till torsdag och 300 kr fredag-lördag och helgdagar. När du ska sitta i gömslet ska du komma på kvällen, gärna någon timme innan skymningen. Under sommaren är majsspridaren inställd på kl. 22.00. Du kan gå hem senare på kvällen eller sitta och spana hela natten om du vill. Djuren är mest aktiva under skymning och gryning.

Vill du sitta i Gyltan tillsammans med någon som kan berätta om djuren? Kontakta Anders Olsson tel 0768-45 95 39 eller Håkan Sonesson tel 0709-82 93 38.

Hitta hit

Från Skryllegården är det en 1,5 kilometers promenad till Gyltan och från Åkerstorpsvägens parkeringsplats är det ca 1 km att gå, se karta nedan.

Naturum Skrylles viltgömsle Gyltan har byggts genom ett naturvårdsprojekt (LONA) för att fler ska få möjlighet att uppleva det vilda Skrylle.

Relaterad information

Faktaansvarig: Tekniska förvaltningen

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/gyltan

Kontakt

Park och natur

Tekniska förvaltningen

Besöksadress:Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post: tekniska.forvaltningen@lund.se
Felanmälan: www.lund.se/felanmalan eller app: Felanmälan Lunds kommun

Tekniska förvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se