Biblioteken

Folkbiblioteken i Lund består av Stadsbiblioteket och åtta stadsdelsbibliotek. Här hittar du böcker, tidningar, föreläsningar och andra evenemang för alla åldrar och intresseområden. Flera av våra bibliotek har Meröppet vilket innebär att du kan besöka biblioteket även när det inte är bemannat. Välkommen!

Folkbiblioteken Lund, Stadsbiblioteket, Norra fäladens bibliotek, Sandby bibliotek, Veberöds bibliotek, Stångby bibliotek, Genarps bibliotek

Begränsad tillgänglighet till biblioteken

Till följd av regeringens restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19 är tillgängligheten till biblioteken för närvarande begränsad.
Här finns en sida med mer information. Scrolla ner till frågor och svar.

Hitta böcker och låna via bibliotekens webbplats

På vår webbplats kan du bland annat söka efter böcker, reservera, se dina lån, låna om och betala eventuella avgifter.
Skaffa bibliotekskort
Använda databaser hos biblioteket

Vi inspirerar gärna med boktips

Vi hjälper dig gärna med boktips eller om du letar efter en särskild bok eller tidning. Kom in till oss och fråga eller besök vår webbplats där vi har boktips och boklistor.
Få boktips
Hitta e-böcker
Digitala biblioteket

Många evenemang på biblioteken

På alla bibliotek erbjuder vi föreläsningar, bokklubbar, intressanta samtal, sagostunder, teatrar och olika barnträffar. Se våra program för att ta reda på vad som händer på ditt bibliotek.
Hitta bibliotekens program

Läsa på andra sätt

På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att läsa tryckta böcker. Vi har till exempel talböcker, böcker med stor stil och lättlästa böcker.
Få hjälp om du har lässvårigheter

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/folkbiblioteken