Drift och underhåll

Visst ska det lysa när det är mörkt? Och visst ska barnen kunna leka på en lekplats utan att skada sig? Och visst ska man kunna ta sig till jobbet och skolan när det är vinter?

Bakom en fungerande kommun ligger ett ständigt arbete med driva och underhålla de allmänna ytorna. Varje dag och året runt. En stor del av de resurser som läggs på gatu- och parkmark går till underhåll. I en expanderande kommun som Lund, växer även behovet av drift och underhåll - och med det behovet av att utveckla både organisation och metoder. På den här sidan kan du följa kommunens arbete med drift och underhåll, hur vi arbetar med det som utförs säsongsvis och det som sker löpande året runt.

Aktuellt just nu

Samtidigt som vi arbetar för att förbättra vinterväglaget för cyklister, arbetar vi också för att fler ska cykla under vinterhalvåret. Med en elcykel får du lite extra skjuts och har medvind hela vägen. För dig som vill testa har vi nu ett erbjudande om att prova elcykel under tre veckor. Kampanjen vänder sig främst till dig som idag arbetspendlar med bil. Ett urval av de sökande kommer därför att ske. Gå in på länken nedan på sidan och anmäl dig!

Faktaansvarig: Tekniska förvaltningen

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/drift

Kontakt

Gator och trafik

Tekniska förvaltningen

Besöksadress:Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-35975 00
Felanmälan: www.lund.se/felanmalan eller app: Felanmälan Lunds kommun
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se