Vi håller Lund rent


Skräpplockardagar kan både vara ett tillfälle att vara tillsammans och om ett tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Var med och håll Lund rent i vår! Varje vår deltar Lund i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Anmälda i Lund 2017
Sista anmälningsdag har passerat och tillsammans är vi runt 5000 som anmält oss till skräpplockardagarna via Håll Sverige Rents hemsida. Materialet levereras till Lunds Renhållningsverk på Traktorvägen 16 i Lund, där det kan hämtas från och med måndagen den 17:e april.

Extra kärl för att ta hand om skräpet
Ni som anmält er väljer själva när, var och hur skräpet ska plockas. I schemat nedan anges när vi på kommunen bistår vi med extra kärl och extra bortforsling av det insamlade skräpet. Det underlättar mycket om ni som ska ut och plocka skräp kan anpassa skräpplockaraktivitet till schemat. För skolor och förskolor med många anmälda kan leverans av material direkt till respektive skola och förskola ordnas.

Veckor då kärl finns ute och bortforsling kommer att ske:

Dalby.................Vecka 18
Genarp...............Vecka 18
Veberöd.............Vecka 19
Lund..................Vecka 20
Södra Sandby.....Vecka 20

  • Skolor och förskolor som har möjlighet att kasta det uppsamlade skräpet i egna kärl/containrar, kan fritt välja veckor och dagar, såvida det inte krävs någon samordning med kommunen eller renhållningsverket.
  • Skolor och förskolor som inte har möjlighet att plocka skräp under ovanstående veckor och behöver extra kärl eller extra hämtning av det uppsamlande skräpet, kontakta Alexandra Lundqvist på Tekniska förvaltningen: alexandra.johanssonlundqvist@lund.se
  • För anmälda privatpersoner kommer vi tillhandahålla kärl på utvalda placeringar i Lund, Dalby, Veberöd och Södra Sandby. Kärlen kommer placeras ut under ovan nämnda veckor och stå ute måndag-söndag. Vi ber er att använda dessa kärl till ert insamlade skräp.

 

Utställningen Recycle for Life visas i Lund
I kommunhuset Kristallen visas utställningen Recycle for life mellan 19-27 april. I den indiska delstaten Tamil Nadu startades för tre år sedan ett miljöprojekt för att skapa en renare och mer hållbar framtid för 500 000 invånare. Med bland annat mindre skräp har levnadsvillkoren förbättrats för dessa. Välkommen in på Kristallen!

 

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/rentilund

Kontakt

Gator och trafik

Tekniska förvaltningen

Besöksadress:Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-35975 00
Felanmälan: www.lund.se/felanmalan eller app: Felanmälan Lunds kommun
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se