Loppis på Södra Esplanaden

Varje lördag hålls loppis på Södra Esplanaden igen. Välkommen att sälja och köpa andrahandsvaror. Just nu tillåts maximalt 44 försäljningsplatser. Vi följer rådande restriktioner, håller avstånd och är rädda om varandra. Läs mer nedan.

bilder från loppis

Loppissäsongen på Södra Esplanaden

Loppisen upphör i år för säsongen den sista lördagen i oktober (30 oktober). Den kommer tillbaks igen med värmen i april.

Coronaanpassad loppis 2021

Kommunen har sökt och beviljats tillstånd att ordna loppis på lördagar på Södra Esplanaden. Både ytan och antalet personer som får vistas på loppisen är dock begränsade på grund av pandemin.

Loppisen har för närvarande 44 försäljningsplatser. Dessa platser finns på Södra Esplanaden från Flormansgatan till Kastanjegatan, se kartan nedan. Det innebär max en försäljningsplats mellan två träd. 

Tillsammans - med ansvar

För att loppisen ska fungera måste alla hjälpas åt, både besökare och försäljare. Kan förutsättningarna ovan ändå inte hållas kommer tillståndet att dras in med omedelbar verkan. Representanter från kommunen kommer att vara på plats för att hjälpa till.

Hur funkar loppisen?

Utöver anpassningen till restriktionerna gäller som vanligt:

  • Först till kvarn för att få en försäljningslats
  • Det är gratis att sälja, ingen avgift
  • Du får packa upp dina varor tidigast kl. 06.30 och stå fram till kl. 15.00. Därefter ska det vara undanpackat och snyggt på platsen.

flygfoto över södra esplanaden med markerat område för loppisen

 

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/loppis