Här är vinnarna i tävlingen Cykelvänlig arbetsplats

23 oktober, 2020

AF bostäder har blivit utsedda till Lunds cykelvänligaste arbetsplats 2020 och Axis Communications får pris för årets cykelidé. Grattis till vinnarna och tack till alla som har deltagit!

Vinnarna i årets tävling Cykelvänlig arbetsplats

Bild på vinnarna i årets tävling Cykelvänlig arbetsplats: AF Bostäder samt Axis Communications. Foto: Astrid Bachs, Lunds kommun. 

AF Bostäder har återigen visat på ett gediget och ändlöst engagemang. Inte enbart uppfyller AF Bostäder 18 kriterier och alla tre möjliga stjärnor, utan AF bostäder har även drivit ett större arbete kring hållbara transporter. AF Bostäder jobbar aktivt för att skapa en cykelkultur på arbetsplatsen och goda möjligheter för medarbetarna. Detta arbete ska ses som en solklar inspiration för andra.

Axis Communications tilldelas utmärkelsen Årets Cykelidé för sin utdelning av cyklar till medarbetare. Vid anställning visas tydligt att Axis Communications sätter cykeln högt i kurs. Medarbetare får direkt signalen att på Axis är det en självklarhet att transportera sig med cykel. De karaktäristika cyklarna som delats ut under många år kan också ses som en symbol för att det går att cykla till jobbet och inspirera andra. Vi hoppas detta bidrar till en cykelkultur med långsiktiga förändringar. 

Jury:
Per Eneroth, Gatuchef, Lunds kommun
Anna-Karin Poussart, Miljöstrateg, Lunds kommun

Arbetsplatser som deltagit i Cykelvänlig arbetsplats 2020:
AF Bostäder
Axis Communications 
Kraftringen
Kommunhuset Kristallen
Modersmålscentrum
Qlik
Östertulls Montessoriförskola