Gratis parkering i centrala Lund

27 mars, 2020

Lunds kommun erbjuder gratis parkering, med P-skiva, på allmänna gator i stadskärnan under max 2 h. I LKPs mobilitetshus Svane på Gasverksgatan kan du parkera gratis upp till 4 h. Erbjudandet gäller till och med 31 maj.

parkeringsskylt, 2 timmar

Erbjudandet är en del av kommunens åtgärdspaket för att minska konsekvenserna av coronaviruset Covid-19.  Det ska vara enkelt att handla eller besöka till exempel restauranger, apotek, kommunala förvaltningar och andra servicefunktioner i stadskärnan.

Avgiftsfri parkering gäller till och med 31 maj och inom området som du ser på kartan nedan. Observera att kartan inte visar exakta gränser och att det kan finnas enstaka gator med annan reglering. Det är alltid skyltning på plats som gäller.

Mobilitetshuset Svane ligger på Gasverksgatan och tillhör LKP. Från och med den 1 april tar LKP även över parkeringsövervakning på gatumark. 

Viktigt:

  • Följ skyltningen. 
  • P-skiva är obligatorisk. Har du ingen P-skiva, lägg en synlig lapp med ankomsttid.
  • Observera att parkeringstiden kan ha ändrats jämfört med tidigare reglering.  Platser med korttidsparkering får ökad tid upp till 2 h. Platser där det tidigare var tillåtet att parkera 4 h kan ha minskat till 2h, som till exempel på Mårtenstorget. Efter 2 h måste du därför flytta bilen. Rätt tid framgår av skyltning.

Kartan visar inom vilket ungefärligt område i centrala Lund du kan parkera gratis under max 2 h:

Karta, parkering 2 h i stadskärnan

Bildförklaring: det aktuella området sträcker sig från Allhelgonakyrkan i norr till Mejeriet i söder, och mellan Västra Stationstorget i väster till Spyken i öster.

Kontakt

Gator och trafik

Tekniska förvaltningen

Besöksadress:Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
Felanmälan: www.lund.se/felanmalan eller app: Felanmälan Lunds kommun
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se

Stadsbyggnadskontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post: stadsbyggnadskontoret@lund.se