Cykelskola med Röda Korset

Lunds kommun arrangerar en cykelskola tillsammans med Röda Korset på Stenkrossen. Cykelskolan är gratis och du får låna cykel. Kurserna hålls på lätt svenska och engelska.

Alla ska kunna cykla!

Att kunna cykla är för många i Sverige en självklarhet. Och så borde det vara! Att kunna cykla innebär en stor frihet. Du bestämmer själv när du vill åka, det går snabbt och det är billigt.

Sedan en tid tillbaka driver Röda korset i samarbete med Bike Kitchen Lund en cykelskola för att erbjuda vuxna som i sitt tidigare liv inte haft möjlighet att lära sig cykla. Intresset att lära sig cykla i vuxen ålder har visat sig vara stort. På de platser där en cykelskola startat upp har kurserna snabbt blivit fulla.

Lunds kommun arbetar brett med olika cykelfrågor för att öka resorna med cykel. För att kunna erbjuda nya lundabor möjligheten att lära sig cykla gör tekniska förvaltningen, i samarbete med Röda Korset, en gemensam satsning för att öka cykelkunskapen bland vuxna i Lund.

Tid och plats

Cykelskolan är öppen under september och oktober 2020 med max 5 elever per tillfälle. Du måste anmäla dig och få ett svar innan du kan komma. Du kan anmäla dig genom att skriva till cykelskolan på facebook eller messenger. Lektionerna hålls på tisdagar och fredagar kl 15-17.

Anmälan till: cykelskolanlund@gmail.com

Du kan även anmäla dig via Cykelskolan Lunds Facebooksida.

Du hittar oss på Stenkrossen, Kastanjegatan 13. Från Lund C tar du stadsbuss 1 (mot Klostergården) eller stadsbuss 3 (mot Östra Linero). Hoppa av vid hållplats Lund Esplanaden. Välkommen! 

Fler volontärer behövs

För att kunna hålla större kurser söker Röda Korset fler volontärer som vill lära ut cykling. Vill du vara volontär? Hör av dig till oss via cykelskolanlund@gmail.com.

Relaterad information

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/cykelskola