Min resa

Visst går det att resa hållbart och ändå upptäcka världen. Både den stora världen långt bort och den lilla, framför dina fötter i din stad. Här möter du olika personer som berättar om sina resor med miljö och klimat i fokus. Följ med på min resa.

 

 

Mars

2020-03-24

Min resa: Du får en endorfinkick samtidigt som du kan prata

Det började med att jag drogs med på en cykelsemester i Holland av mina föräldrar. Holland är cyklingens hemland. Sedan har det bara rullat på. I dag har jag åtta cyklar – en för varje ändamål.

2020-03-09

Min resa: Vi cyklar till Tyskland och tar tåget hem

Allt började när en tioårig grabb undrade: ”Kan vi inte cykla på semestern?” Sedan dess har det blivit 35 cykelsemestrar.

Februari

2020-02-21

Min resa: Med el-cykel övervinner jag den skånska motvinden

Sedan 1950-talet har jag för det mesta cyklat till och från jobbet. Ofta längs sträckorna mellan Malmö och Lund och mellan Malmö och Klågerup.

2020-02-17

Min resa: Tidigare rörde jag mig för lite i vardagen

Först var jag skeptisk. Skulle jag få lika mycket träning med el-cykel som med en vanlig cykel eller skulle jag bli bekväm och hoppa över de vanliga träningspassen?

2020-02-10

Min resa: Jag har aldrig bott och jobbat på samma ställe

Jag har alltid rest kollektivt. När jag var liten var jag ett ”bussbarn” som tog bussen varje dag till skolan i Trelleborg från Smygehamn där jag bodde. Efter gymnasiet bodde jag i Hässleholm och pluggade i Kristianstad. När jag sedan började plugga i Lund, flyttade jag till Malmö. Jag bor fortfarande i Malmö och jobbar nu i Lund så jag har aldrig bott på samma ställe som jag har studerat eller jobbat.

Januari

2020-01-20

Min resa: När jag reser kollektivt kan jag göra annat

Jag har alltid åkt kollektivt. Från början var det av ekonomiska skäl, nu tänker jag också på att jag vill leva hållbart. Jag växte upp i ett hus ute på åkrarna och åkte skolbuss varje dag. Nu bor min sambo och jag i Hörby och jag jobbar i Kävlinge. Varje morgon hoppar jag på Skåneexpressen till Lund. Där byter jag tåget till Kävlinge.