Tågstopp mellan Malmö och Lund den 28 augusti - 6 september

10 juni, 2021

Mellan den 28 augusti och 6 september stoppas tågtrafiken Malmö och Lund då två nya järnvägsbroar lanseras vid Klostergården i Lund. Bussar ersätter persontrafiken på sträckan. Planera för tågstoppet och räkna med längre restid.

Ett pågatåg kör förbi fyrspårsbygget i mars 2021.Foto: Trafikverket/NCC/AOL.

Så påverkas du av tågstoppet

Stoppet innebär att all tågtrafik på Södra stambanan norrifrån stannar och vänder i Lund, och för resa vidare söderut är det ersättningsbuss som gäller. Nästan all trafik från söder stannar vid Malmö C, med undantag för de pågatåg som normalt stannar i Burlöv, Åkarp och Hjärup. Sök din resa i Skånetrafikens app.

Ersättningsbussar kör Lund - Hjärup och Lund - Malmö. Bussarna stannar vid Banvallsvägen i Hjärup, vid Bangatan och Kristallenbron vid Lund C och i Malmö stannar bussarna vid Utställningsgatan, norr om Malmö C.

Tänk på att:

  • Vissa pågatåg, kommer att trafikera stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup, där de vänder. Ersättningsbussar tar dig mellan Hjärup och Lund.
  • Det kan bli tätare trafik på vägarna eftersom fler kommer att pendla med bil. Undvika att resa under rusningstid, då slipper du själv att påverkas av tågstoppet och du underlättar för dem som måste resa.
  • Aktuell reseinformation under stoppet i hittar du i Skånetrafikens app eller i andra tågbolags kanaler.

Läs mer på Skånetrafikens webbplats.

Varför stängs järnvägen mellan Malmö och Lund?

Trafikverket bygger för en framtid där fler kan åka tåg. I samband med järnvägsutbyggnaden mellan Malmö och Lund byggs en ny station vid Klostergården i Lund. Mellan 28 augusti och 6 september skjuts två nya järnvägsbroar in i banvallen vid Klostergården. Därför stoppas järnvägstrafiken mellan Malmö och Lund.

Läs mer på Trafikverkets webbplats.

Cykelpendla under tågstoppet

Vill du slippa stress, bilköer och ersättningsbussar? Cykelpendla och var med i Trafikverkets cykelbildstävling.

Läs mer om cykelpendlingen