Svaleboskolan

Svaleboskolan är en F–9-skola som ligger vackert belägen i natursköna Veberöd.

Årskurs F–9

Svaleboskolan har cirka 610 elever och omkring 100 medarbetare. Skolan ligger mitt i byn Veberöd som är ett växande samhälle med cirka 5 000 invånare. Vi har förmånen att ligga nära natur, fritidsgård och Lunds finaste skol- och folkbibliotek.

På Svaleboskolan värnar vi förutom om goda kunskaper och färdigheter om trygghet, respekt, gemenskap, språket och samarbete. Vi är en skola i tiden under ständig utveckling.

Så här jobbar vi

På Svaleboskolan tror vi att alla kan lyckas, såväl barn och ungdomar som personal. Det är den viktigaste pusselbiten i vårt dagliga ledningsarbete. När våra elever lämnar skolan vill vi att de har fått sådana kunskaper och så gott självförtroende att de kan säga om sig själva: Jag kan om jag vill och jag har ett val.

 • Vi ser möjligheter
  Vi vill ge våra barn/ungdomar goda kunskaper utifrån deras unika möjligheter. Vi tror på våra elever och försöker få dem att känna framtidstro.
 • Vi känner arbetsglädje
  Står för entusiasm och goda relationer. Var och en är ansvarig för sin egen arbetsmiljö. Tillsammans skapar vi den goda arbetsplatsen.
 • Vi mår bra
  Vi har en hälsofrämjande arbetsplats där både barn/ungdomar och medarbetare har inflytande och vill vara delaktiga.
 • Vi respekterar varandra
  Står för trygghet och självförtroende, och vi vågar stå upp för våra åsikter och bli respekterade för dem vi är.

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/svaleboskolan