Länk till startsidan

Ny bussgata norr om Plogfåran

I början av augusti förra året påbörjade vi arbetet med att bygga om gång- och cykelvägen norr om Plogfåran, så att det också blir en bussgata. Under arbetets gång leds gång- och cykeltrafik om.

Korta fakta

Vad

Gång- och cykelvägen norr om Plogfåran byggs om till bussgata med gång- och cykelväg. Sex nya lägen för busshållplatser vid den nya bussgatan, Boställsvägen och Traktorvägen. Hinder för personbilar.

Varför

För bättre kollektivtrafik till Gunnesbo och Nova Lund.

Tidplan

Till sommaren 2024 ska vi vara klara. Under vintern har arbetet varit pausat på grund av tjäle i marken, men nu har vi satt i gång igen.

En ny bussgata

Vi bygger en helt ny bussgata mellan Boställsvägen och Traktorvägen, där det idag går en gång- och cykelväg. Längs med bussgatan ska vi också bygga en ny gång- och cykelväg och sätta ny gatubelysning. För att undvika biltrafik på bussgatan anlägger vi dessutom ett bilhinder i norra delen av gatan. Även ledningsarbeten hanteras inom det här projektet.

Flera nya busshållplatser

Längs den nya bussgatan kommer vi att bygga två busshållplatser. Även Boställsvägen och Traktorvägen kommer att få två nya hållplatslägen vardera.

Den nya bussgatan blir en förlängning av Plogfåran norrut. Det här är en av flera åtgärder för att förbättra busslinje 2 och 4 för bättre kollektivtrafik till Gunnesbo och Nova Lund.

Omledning av gång- och cykeltrafik

I augusti förra året startade byggnation och vägen är sedan dess avstängd för trafik. Gång- och cykeltrafik hänvisas till Boställsvägen och Traktorvägen.

När de nya hållplatslägena vid Traktorvägen och Boställsvägen ska byggas blir det störningar i trafiken. Byggtrafik trafikerar båda dessa vägar.

En gul grävmaskin samlar sten och jord från en urgrävd gata.
Arbetsområdet söderifrån, i augusti 2023. Till höger om den nya bussvägen kommer det att bli gång- och cykelväg.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?