Länk till startsidan

Stångby Väster II, etapp 2

Den nya stadsdelsparken i Stångby är klar. I juni ska parken invigas.

Stadsdelspark på sju hektar

Den cirka 7 hektar stora stadsdelsparken, som kallas Byaparken, har en stadsmässig karaktär i den del som vetter mot stationsområdet i sydost och en mer friluftsartad karaktär mot åkrarna i nordväst. I parken finns plats för många olika aktiviteter. Det finns en amfiteater, en åkyta för bland annat skejt, en temalekplats, en hundrastgård, ett utegym, beachhandbollsplan och beachvolleybollplan.

Parken består av tre delar – den gröna rektangulära ytan på nästan fyra hektar med aktivitetsstråk i sydost, kallad centrala parken, och en mer rofylld del i nordväst, bestående av dagvattenstråk, en damm på drygt två hektar och en våtmark på den återstående ytan längst ut i slättlandskapet.

Aktuellt

Utegym tillfälligt stängt

För att öka säkerheten behöver ny besiktning göras. Under tiden får utrustningen inte användas.

Hundrastgården stängd

Under månaderna mars till september kommer hundrastgården i Byaparken att vara stängd. Marken ska jämnas till och gräsytorna färdigställas.

Kartillustration över stadsdelsparken och byggatorna
Kartillustrationen visar stadsdelsparkens olika rum - grönområdet, kanalstråket och våtmarken, samt gatunätet som ska byggas i anslutning till parkens östra sida.

Bostäder

Merparten av marken i området säljs till olika byggherrar. Viss mark reserveras för fribyggartomter. En del av husbyggnationerna har redan kommit igång i etapp 1, bland annat av LKF, Obos och Kudu.

Bakgrund

Stångby är ett av Lunds kommuns största exploateringsområden. Stångby Väster I och Stångby Öster I är redan byggda. Nu pågår arbetet med Stångby Väster II. Området är stort, vilket även avspeglar sig i antalet byggator. Projektet har därför delats in i tre olika etapper.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?